Nollebos : duidelijk standpunt van de Vlissingse bevolking !!! 

Hoe kon deze onrust onder de bevolking ontstaan ? Alles draait om één woordje:

“grootschalig”

 

Ondernemers
In het verleden is aangegeven dat het Nollebos behoort te blijven zoals het is. Uitgezonderd twee ondernemingen die mogen uitbreiden als ze met een goed plan komen.  Tijdens de vorige vergadering bleek dat de ene ondernemer hier al 45 jaar zit en ondertussen 10 jaar bezig is met de verkoop van de onderneming.  Binnen dit hele verhaal is hij er met de haren bijgesleept. Blijft over de tweede onderneming: de sauna.

.nollebos


Grootschalig
Er wordt beweerd dat deze onderneming “grootschalig” mag uitbreiden. En als dat zo is, wat betekent dat ? Naar de mening van de Vlissingse bevolking behoort het wel om de bedrijfsactiviteiten van de sauna zelf te gaan. Bijvoorbeeld de uitbreiding van een saunagebouw. Het plaatsen van een hotel en vakantiehuisjes is een totaal andere tak van sport. En wat betekent grootschalig uitbreiden voor een kleine ondernemer ? Naar de mening van de Vlissingse bevolking is een uitbreiding van het saunagebouw met ongeveer driehonderd vierkante meter een zeer grootschalige uitbreiding voor een kleine onderneming.

Uitleg van de wethouder
Deze wethouder geeft een geheel andere betekenis aan dit woordje. Voor hem betekent het dat het woordje grootschalig, bedoeld voor een kleine ondernemer, een vrijbrief geeft om dit hele natuurgebied of grote delen hiervan door een grote bouwonderneming vol te laten bouwen met stenen huizen en hotel.

Tijdens de vorige vergadering werd al duidelijk dat de plannen niet van de ondernemers afkomstig zijn, maar van de wethouder komen. Deze berichtgeving werd door de  advocaat van Ecoparks bevestigd.

nollebos breed 1


Maar nu ? Wat moet er nu gebeuren ?

Inwoners van Vlissingen vinden het prima dat de  bestaande ondernemer mag uitbreiden. Dat is immers toegezegd. Wel zijn er enkele voorwaarden.
– De plannen hiervan behoren uitsluitend van de ondernemer zelf te komen.
–  Plannen moeten met de onderneming zelf te maken hebben. (vergroten saunagebouw)
– Er moet een maximum aangegeven worden aan de oppervlakte die het natuurgebied hiervoor moet inleveren. Bijvoorbeeld maximaal driehonderd vierkante meter.
– Er moet een noodzaak zijn. De plannen kunnen niet op de huidige grond van de sauna uitgevoerd worden.
– Het saunagebouw is van hout. Van belang is dat dit zo blijft in het natuurgebied.

 

Huisjes
Veel inwoners van Vlissingen hebben duidelijk aangegeven dat er op andere plekken binnen Vlissingen vakantiehuisjes en een hotel gebouwd mogen worden. Vanaf hier kunnen vakantiegangers ook een bezoek aan de sauna brengen. Maar de bevolking wil het Nollebos behouden zoals het nu is.

Dus zonder één huisje er bij !

Respect 
De bevolking heeft al lang laten weten wat er dient te gebeuren. En naar onze mening behoort een bestuur dat tijdens de vorige verkiezingen het vertrouwen heeft gekregen, respect te tonen voor de wensen van een complete samenleving !

groen nollebos