Gastenboek

Gastenboek


Teken het gastenboek Nollebos !

Komt u geregeld in het Nollebos ? Heeft u een mening over mogelijke veranderingen. Laat hier svp een bericht achter.

Schrijf een nieuw bericht over het Nollebos

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
134 berichten.
J.P. Martijn en E. Martijn-Oudesluys J.P. Martijn en E. Martijn-Oudesluys schreef op 15 februari 2017 om 16:45:
Een van de weinige plekken waar men in een rolstoel nog van de natuur kan genieten, neem dat van de betrokkenen niet af.
Wat een ijspret als er al een keer betrouwbaar ijs is: neem dat niet van ons af.
Ga eens kijken in Dishoek: daar komen we dus niet meer! Zoiets willen we hier toch niet.
Hans van den Broek Hans van den Broek schreef op 14 februari 2017 om 17:42:
De wethouder is tot het inzicht gekomen dat zijn plannen niet haalbaar zijn en is plotseling tegenstander van een vakantiepark. Echter, wel mag de sauna omgevormd worden tot een hotel + vakantiehuisjes wat in totaal 4,5 hectare in beslag gaat nemen. Dat komt neer op ongeveer een zevende van het totale Nollebos + Westduinpark. En zeker de ook nog mooiste plekjes?

http://www.pzc.nl/walcheren/zmf-plan-nollebos-in-strijd-met-kustvisie~a5d12962/

Blijkbaar moet Ecoparks gecompenseerd worden voor het niet doorgaan van de plannen en wil de wethouder nog steeds een monument voor zichzelf tot stand brengen. Wat drijft deze mensen toch? Blijf toch met je hebzuchtige graaivingers af van het bezit van de gemeenschap!
Britt Britt schreef op 29 januari 2017 om 19:01:
Er staan ondertussen al heel wat hotels leeg in Vlissingen, bouw die om tot vakantieappartementen. Dan is iedereen tevreden. Er blijft een stuk natuur behouden, en de leegstand wordt aangepakt. Of denk ik nu te simpel?
koorstra@zeelandnet.nl koorstra@zeelandnet.nl schreef op 27 januari 2017 om 11:53:
Nollebos moeten we behouden voor flora fauna recreatie etc.
Onbegrijpelijk deze plannen. Bij Dishoek zijn een aantal jaren geleden bomen op akkergrond gepland, het is een een jong bos met wandel-fietspaden.

Hier wil men een belangrijk natuurgebied overhoop halen en oude bomen omzagen!!! Bewoners van Vlissingen en omgeving hoeven niet in de auto te stappen om dit gebied te bezoeken!
Els en Henk koorstra
Hans van den Broek Hans van den Broek schreef op 12 januari 2017 om 09:15:
Een projectontwikkelaar meldt zich bij de gemeente: "Wij willen van het Nollebos een vakantiepark maken". Ja leuk, zegt de gemeente, ga je gang maar en neem het Westduinpark er gelijk ook maar bij.
Welke idioten geven een publiek park weg aan een projectontwikkelaar?

Mountainbikers willen heel hard door het Nollebos kunnen fietsen. Ja leuk zegt de gemeente, zeg maar welke paden jullie willen hebben.

Wandelpaden worden mountainbike paden door er paaltjes neer te zetten. En dan verwacht men dat de mountainbikers zich daar aan zullen houden. Verschillende delen van het bos worden verbonden door maar één pad. Wel dat worden dus voortaan mountainbike paden. Als er een fiets aankomt: Houdt uw hond vast, pak uw kinderen, spring in de berm en laat hem passeren.
Welke idioot laat fietsers die niets om natuur geven maar alleen maar heel hard door het bos willen fietsen bezit nemen van een wandelbos?

Wandelaars met kinderen, hondeneigenaren, natuurliefhebbers, willen rustig door het bos en het park kunnen wandelen. Kom kom, zegt de gemeente, jullie moeten niet zo egoïstisch zijn. Er moet geld verdiend worden en natuur waar je niets aan verdiend daar heb je niets aan.
Vergeten jullie niet je hondenbelasting te betalen? Daar betalen wij het bos onderhoud van.

En de gemeenteraad? Ja hoor wethouder, ga uw gang maar. Als u zegt dat het goed is dan zijn wij het er wel mee eens. En medevlissingers? "Ach maak je niet druk, je kunt er toch niets aan doen." Geboren burgemeesters in oorlogstijd. Donner had gelijk, als de meerderheid de sharia wil dan voeren we de sharia in.
Jan Kollaart Jan Kollaart schreef op 19 december 2016 om 15:03:
Het Nollebos moet blijven zoals het nu is, geeft plezier aan veel inwoners van Vlissingen en aan vogels. Ik zat eens koffie te drinken bij de kanovijver en zag daar op een tak zo maar een ijsvogel zitten, geweldig. Dit moet blijven, het is publieke ruimte waar iedereen kan komen en dat mag niet omgezet worden in particulier terrein, de publieke ruimte is van iedereen.
Sinterklaas en alle Zwarte Pieten Sinterklaas en alle Zwarte Pieten schreef op 5 december 2016 om 11:27:
Sinterklaas is erg verstoord.
over wat hij onlangs heeft gehoord.
Er bestaat een plan om het Nollebos te slopen,
om daar vakantiehuisjes te kunnen verkopen.
Maar volgens Zwarte Piet
wil de hele Vlissingse bevolking dit niet.
Want straks zit Vlissingen ook nog zonder natuur,
voor alle mensen is dat toch wel heel erg zuur.
Sint zelf luistert altijd naar de wensen
van kinderen en ook van volwassen mensen.
Een goed bestuurder hoort dit ook te doen,
en hier wringt zich nu de schoen.
Zonder eerst te luisteren naar bevolking en gemeenteraad,
is er nu al door een bouwbedrijf een plan gemaakt.
Deze aanpak heeft Sint zeer geraakt.
Volgens Sint is sprake van onbehoorlijk bestuur,
dit is ongewenst en mogelijk ook nog eens erg duur.
Bij de bevolking en de toeristen is er veel onrust ontstaan,
dit mag zo niet verder gaan.
Het onzinnige plan moet razendsnel van de baan.
Laat het plan nu heel snel los,
want anders zijn mens en dier de klos.
John van der Heijden John van der Heijden schreef op 19 november 2016 om 20:59:
Het NOLLEBOS, een uniek stuk natuur bij de stad en het strand, dus afblijven. De gemeente mag er niet aankomen omdat het NOLLEBOS een stuk natuur compensatie is voor de natuur die verloren ging bij het project "Zwakke Schakels" het verbreden van de duinen. De gemeente had toen geen geld om te compenseren aan de Bachlaan.
Dus simpel gesteld "Ze mogen niet aan het NOLLEBOS komen" punt uit. Wat velen al gesteld hebben eerst Brittania bouwen en dan de open plekken op het voormalige Schelde terrein volbouwen. De gemeente kan als ze met alle geweld huisjes willen, naar de overkant bij de Kanovijver kijken, aan de van Woelderenlaan, daar ligt nog een flink stuk bouwland.
D Stevense D Stevense schreef op 16 november 2016 om 14:09:
Geen bebouwing het stukje natuur laten zoals het nu is .
Het zou vreselijk zijn als men daar weer zomerwoningen bouwt zoals aan de kaapduinseweg in dishoek.
Ik vind het daar een aanfluiting van de bovenste plank .
Behoud het Nollebos geen bebouwing geen verstoring
Willem Kruit Willem Kruit schreef op 14 november 2016 om 22:17:
Wat ik nog niet heb gelezen en zeker moet meetellen; is de natuurhistorische waarde. Er is al teveel historie weggevaagd in Vlissingen. Veeg deze plannen van tafel! Bouw dat hotel maar dichter bij het centrum. Eerst Brittania opbouwen vóórdat er een ander hotel mag komen! We gaan toch niet het enige echte wandelpark van Vlissingen aantasten!
Theo Willemstein Theo Willemstein schreef op 13 november 2016 om 23:08:
Doodzonde als het Nollebos en het Westduinpark word(t)en aangetast door de bouw en plaatsing van recreatie woningen op beide terreinen!
De natuurwaarden zijn onvervangbaar en de beleving hiervan moet levendig en onbelemmerd ervaren kunnen blijven voor allereerst de inwoners van Vlissingen en natuurlijk ook voor al haar bezoekers!
Loek Kwakkelaar Loek Kwakkelaar schreef op 10 november 2016 om 22:48:
Natuurlijk is tourisme belangrijk voor Vlissingen.Maar er moeten toch meer mogelijkheden zijn.Projectontwikkelaars proberen altijd alles eruit te halen wat ze kunnen.Het einde is dan nog niet in zicht.Kijk naar Dishoeck.Beetje te.We hebben een prachtig bos,waar Vlissingers veel van genieten.Laten we het zo houden.
C.Besuijen C.Besuijen schreef op 8 november 2016 om 14:02:
Ruimte, gevoel van vrijheid en natuur voor ontspanning. Een bos waar je zelfs regelmatig reeen kunt spotten.
Gaan we dit verkwanselen?
Bedenk dat met die huisjes en Hotel je dit allemaal laat verdwijnen.
Geloof niets van de verhalen dat dit bungalow park maar enkele procenten in beslag zal nemen.
Bekijk alleen de oppervlakte van het Nollebos dus zonder de waterpartijen.
Tweehonderd bungalows en een hotel toegangswegen parkeerplaatsen diverse plaatsen om afval te kunnen loodsen, verlichting langst de toegangswegen denk aan centerparkachtige toestanden.
Welk weldenkend mens kan hier voor wezen?
Marinella van Es Marinella van Es schreef op 5 november 2016 om 17:35:
Blijf van het weinige groen dat we hebben in Vlissingen af . Ik zou zeggen verbouw hotel Brittania want dat is pas echt een aanfluiting voor Vlissingen zoals het er nu bij staat en die huisjes dat hoeft helemaal niet voor ons. Veel mensen en dieren genieten van dit mooie stukje natuur.
C. vd Horst C. vd Horst schreef op 4 november 2016 om 09:01:
Niet te geloven!!! Begaan met Vlissingen? Gemeenteraad hier wordt Vlissingen niet beter van. Handen af van het Nollebos. Hoe is het toch mogelijk dat er zo vaak foute beslissingen worden genomen, tegen de wil van de Vlissingers. Vlissingen is al genoeg verkracht in het verleden, hoog tijd dat dit stopt. Hoog tijd dat er naar bewoners wordt geluisterd. Of spelen hier andere belangen? Worden sommige individuen hier misschien ook n beetje beter van? Je zou het haast gaan denken.
Staatsbosbeheer wilt meer bos in Nederland. Vlissingen sloopt bos.
Berend-Jan van Hoeckel Berend-Jan van Hoeckel schreef op 3 november 2016 om 13:05:
Ik woon nu 3 weken in Vlissingen na bijna 2 jaar Grijpskerke. Het "gedoe" rond het Nollebos volg ik al jaren via allerlei media. Wat mij de afgelopen jaren steekt, dat het gemeentebestuur Vlissingen al lang beslist heeft dat het Nollebos volgeplempt wordt met vakantiehuisjes, hotelkamers en wat vertier. Dat dit ten koste gaat van "rust" en "natuur" zal hun een biet wezen. Maar......het (politieke) spelletje moet gewoon gespeeld worden en dus geeft het gemeentebestuur af en toe de illusie dat men luistert naar hun inwoners. Af en toe "meehuilen" en nét doen of het verdwijnen van "rust" en "groen" hen ten harte gaat. Leuk gespeeld natuurlijk maar het gemeentebestuur gaan gewoon door met hun plannen en eerdere toezeggingen. Dus.....volplempen die hap, bomen rooien, wég met die natuur, wég met de rust en gewoon een ordinair vakantieverblijf maken. Laat u niet om de tuin leiden en geloof in uw tegenstem. Hoe luider hoe beter.
wim harwig wim harwig schreef op 3 november 2016 om 01:04:
Stel dat je een mooi bos wil aanleggen dicht bij de stad, boulevard en strand, zodat de Vlissingers maar ook toeristen een mooie afwisselende wandeling kunnen maken ; maar je moet daarvoor eerst een paar honderd huisjes onteigenen en weghalen ....
Dat zou tientallen miljoenen euro's gaan kosten!
Welnu, dat kunnen we besparen door die huisjes niet te bouwen ...
Marja Efde Marja Efde schreef op 2 november 2016 om 22:42:
Het Nollebos is van ons en van de dieren!!!! Het enige stukje groene long hier in de buurt om te ontstressen en te relaxen. Afblijven dus!!!!!
Marja Efde.van Berkel Marja Efde.van Berkel schreef op 2 november 2016 om 22:36:
Afblijven van ons enig stukje groene long!!Heel belangrijk gebied voor onze broodnodige rust!!!!!!
A.van IJssel A.van IJssel schreef op 2 november 2016 om 22:28:
Ook al heeft Vlissingen veel geld nodig , het Nollegebied is een gif t aan de burgers en daar moet ons bestuur respectvol mee omgaan! Dat betekent : niet volbouwen , zelfs niet een paar huisjes en een minder hoog hotel!
P.L.Brounts P.L.Brounts schreef op 2 november 2016 om 20:22:
Het Nollebos is een uniek stuk natuur vlakbij de stad.Door velen bezocht voor bijvoorbeeld; recreatie,sporten,hond uitlaten,kijken naar flora en fauna.Dit platleggen voor een kamp is een criminele daad en schadelijk voor rustzoekenden,ook toeristen.Afblijven dus!!!
Chris Chris schreef op 2 november 2016 om 14:52:
Wat maakt Vlissingen uniek?
De combinatie van ruimte, strand en natuur.
Dit is uniek in dit druk bevolkte landje.
Laten wij ons blijven onderscheiden en al dat moois behouden.
Dit brengt dit op de lange termijn meer op dan weer van die huisjes met toegangswegen die ons prachtige bos vernielen.
Ik hoop vurig dat onze kinderen en kleinkinderen ook nog mogen genieten van een stukje natuur.
Jan Dingemanse Jan Dingemanse schreef op 2 november 2016 om 14:41:
Waarom dit bos voor een paar centen verkwanselen, ik ben "T E G E N" !!.
Wat eenmaal gebouwd is gaat nooit meer weg.
Jan Dingemanse Jan Dingemanse schreef op 2 november 2016 om 14:34:
Waarom voor een paar centen het bos verpesten
Ik ben "T E G E N"!!.
M vd Berg M vd Berg schreef op 2 november 2016 om 10:45:
Zelfs de NATUUR in het Nollebos is er OOK voor de toeristen die het beton van hun steden ontvluchten om hier het groen te zien waar we hier (en niet alleen in Vlissingen) zo trots op zijn!!!!
B.J.Knegt B.J.Knegt schreef op 2 november 2016 om 10:10:
Kijk wat er bij Duinlust is verziekt,dit wil je toch niet!
T Boersma T Boersma schreef op 2 november 2016 om 09:25:
Het Nollebos moet blijven zoals het is,en mag niet verkwanseld worden aan project ontwikkelaars met dollartekens in hun ogen.
Het is van de Vlissingers,en dat moet vooral zo blijven.
W W schreef op 2 november 2016 om 09:18:
het Nollebos moet het Nollebos blijven tot het
einde der dagen.
Gemeente hand af van het Nollebos, ga maar
ergens anders geld zoeken
maurice Christiaansen maurice Christiaansen schreef op 2 november 2016 om 08:21:
Stop met die plannen, het Nollenbos moet bos blijven. Als de gemeente zo nodig wil bouwen laat ze eerst het schelde terrein en de kenniswerf eens afmaken. Maar laat het Nollenbos zoals het is. Luister naar de burgers!
Christian Snijders Christian Snijders schreef op 2 november 2016 om 07:49:
Waarom zouden ondernemers een parel zoals het Nollebos moeten slopen, er zijn veel meer andere mogelijkheden om geld binnen te halen zonder het bos te slopen, denk bijvoorbeeld aan dat enorme weiland vlak naast het Nollebos (Bachlaan) wat ze ook zouden kunnen gebruiken. Ik zeg, handen af van het Nollebos!
Ben Smulders Ben Smulders schreef op 1 november 2016 om 20:49:
Wie gaat eens na onder welke voorwaarden er door het toenmalige ministerie vanCRM 50% subsidie is verleend (uit mijn hoofd: een dikke 2 miljoen gulden) voor de aanleg van het Westduin-Nollebosgebied. Dat zal toch niet geweest zijn om na de ontwikkeling van natuurwaarden deze weer teniet te doen door er verblijfsrecreatie te realiseren. Wie? Kan cruciaal zijn om deze onzalige ontwikkeling tegen te gaan!
Gerard Rommrs Gerard Rommrs schreef op 1 november 2016 om 14:40:
Elke week train ik minstens 1 a 2 keer in `t prachtige Nollebos al 15 jaar lang. Wat `n natuur en stilte.
Behoud Nollebos/Nollepark Behoud Nollebos/Nollepark schreef op 31 oktober 2016 om 13:31:
Nollebos moet blijven zoals het is! Respect voor de Natuur. Dus ook geen oorlogmuseum of het Nollebos helemaal voorzien van informatiebordjes, zoals enkele ex-actieleden van het Behoud Nollebos/ Nollepark in gedachten hebben/hadden.
Een site als deze is een betere toevoeging en aanvulling voor het Nollebos.
R. R. schreef op 30 oktober 2016 om 14:58:
Waarom moet zo'n mooi stukje Vlissingen verkwanseld worden aan het tourisme.
Het Nollebos is en blijft van de Vlissingers!!!!!