Gastenboek

Gastenboek


Teken het gastenboek Nollebos !

Komt u geregeld in het Nollebos ? Heeft u een mening over mogelijke veranderingen. Laat hier svp een bericht achter.

Schrijf een nieuw bericht over het Nollebos

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
134 berichten.
Japio Japio schreef op 14 april 2019 om 15:20:
Het Nollebos ongeschonden laten en geen nieuwe bebouwing toelaten. Laat de natuur ook dicht bij Vlissingen blijven en niets afbreken.
Harm Jonker Harm Jonker schreef op 14 april 2019 om 14:45:
Het is te gek voor woorden om het Nollebos op te offeren voor vakantie-huisjes waar bepaalde investeerders hun zakken mee kunnen vullen. Wij komen daar al jaren om te wandelen, hardlopen en andere sportieve bezigheden zo hou dat bos svp in de originele staat.
Piet Verhulst Piet Verhulst schreef op 14 april 2019 om 14:30:
Als er 1 boom omgehakt wordt, staat heel de gemeente op zijn kop.
Dus laat het bos het bos. Zeker niets omkappen,
Helen Helen schreef op 14 april 2019 om 13:41:
Ik kom elke dag met een dame in een rolstoel in het Nollebos. Deze dame heeft verder niet veel uitjes meer in haar leven maar ze geniet enorm van de schoonheid van het Nollebos. Mijn kinderen komen er ook enkele malen in de week om hun gym oefeningen te doen.
Lisa van der Weide Lisa van der Weide schreef op 14 april 2019 om 12:42:
De natuur is de grote rijkdom van Vlissingen. Koester die! Breidt niet de (lelijke, op veel plaatsen volledig verpeste) stad uit richting natuur, maar breidt de natuur uit richting stad! Dit geldt voor het Nollebos maar ook voor het Badstrand etc. En bedenk steeds: wat maakt Vlissingen leefbaar en waar komen de toeristen op af? Dat is NIET op de stad, maar op de natuur! Dus geen bebouwing in het Nollebos.
Jos Jos schreef op 14 april 2019 om 12:31:
Ik woon (helaas) niet meer in Vlissingen maar kom er nog wel heel vaak. Nu ik er niet meer woon, besef ik nog meer hoe uniek het Nollebos is, gelegen onder aan de duinen. Vooral in de zomer met alle drukte op de Boulevard, op het strand en de in de stad, is het Nollebos een oase van rust en stilte. Laat dat zo blijven. Er zijn zo veel plekken in Vlissingen die meer geschikt zijn voor hotels en andere toeristische voorzieningen. Deze plekken kunnen het juist goed gebruiken dat er iets moois neer gezet wordt (denk aan voormalig Brittania, het Scheldeterrein etc). Met bebouwing in het Nollebos ga je iets onherstelbaar kapot maken. Doe het niet.
Loek Kwakkelaar Loek Kwakkelaar schreef op 14 april 2019 om 12:29:
Het enige stukje bos wat we hebben.Nee blijft NEE!!!
Leo en Anneke Leo en Anneke schreef op 14 april 2019 om 12:28:
Laat de 2 ondernemers kleinschalig toekomstbestendig uitbreiden of vernieuwen, maar laat het Nollebos voor de bewoners van Vlissingen bestaan.
Hans Bostelaar Hans Bostelaar schreef op 14 april 2019 om 12:14:
Als Middelburger kom geregeld 1 keer in de week naar dit mooie natuur en recreatiepark toe om mij te ontspannen samen met andere mensen die hetzelfde ervaren, ik hoop dat ze hier vanaf blijven zodat alle mensen er van kunnen genieten in deze soms moeilijke tijden.
Catherine Catherine schreef op 14 april 2019 om 11:51:
De enige groene long van Vlissingen, die kun je toch niet wegnemen om daar beton voor in de plaats te zetten. Kom op Gemeente Vlissingen, wanneet gaan jullie eens nadenken ?
M.Meijboom M.Meijboom schreef op 14 april 2019 om 10:48:
Laat het nollebos alsjeblieft onaangetast laat het zijn zoals het is. Ik kom daar al zeker 60 jaar . Nu zeker met de klimaatverandering geen bos kappen voor huisjes.
Monne & Theo Monne & Theo schreef op 14 april 2019 om 10:45:
Vrienden uit Brabant zeggen als zij hier int Nollebos zijn, "wat is het hier gezellig leuk om te vertoeven, wij hebben best grote bospartijen maar hier is het toch meer variatie o.a. open en dichte stukken dus veel leuker om te wandelen ook met de viervoetige huisgenootjes "
Loes Loes schreef op 14 april 2019 om 10:43:
Laat het bos het bos zijn iets wat je weghaalt komt nooit meer terug!Zou willen plijten voor juist meer bos bij het Nollebos te betrekken.
Lies Lies schreef op 14 april 2019 om 10:34:
Je maken heel Vlissingen kapot ,maar handjes af van ons Nollebos.
Daan Daan schreef op 14 april 2019 om 10:29:
Handen af van het nollebos
Fred sluijs Fred sluijs schreef op 14 april 2019 om 10:26:
Nollebos laten zoals het is .
Bouw eerst het Schelde terrein en de binnenstad maar eens netjes op.
Ben benieuwd wat er zou gebeuren als de gemeente Amsterdam het Amsterdamse bos vol zou willen bouwen
Gaat niet gebeuren , dus waarom in vlissingen dan wel het nollebos volbouwen ?
Ook niet dus
Gerard Gerard schreef op 14 april 2019 om 10:18:
Laat het Nollebos onaangetast! Het moet het college nu zo langzamerhand wel duidelijk zijn hoe de Vlissingse bevolking er over denkt.
Tom Snijders Tom Snijders schreef op 14 april 2019 om 10:10:
Ik ben een jaar of 8 geleden naar Vlissingen terug verhuisd omdat ik een leuk huis tegenkwam, op loopafstand van het Nollebos, waar ik graag wandel en de stress los kan laten. Wat blijft er van over als de gemeente haar plannen door zet?... Dan moet ik, met de auto, een ander stukje natuur op gaan zoeken.... Als kins speelde ik al heel graag in het Nollebo, en ik vind het er nog steeds heerlijk. Het is een grote meerwaarde voor vlissingen, daarom moet het blijven! Ik ben zelf van mening dat de huizen in paauwenburg minder waard gaan worden als het volgebouwd gaat worden.. Worden die mensen gecompenseerd? Dan zal er van de winst weinig over blijven...
Jean-Jacques Leys Jean-Jacques Leys schreef op 14 april 2019 om 09:47:
Handen af van het Nollebos...
Annelies Annelies schreef op 14 april 2019 om 09:36:
Handen af van het Nollebos aub. Een stukje verder is natuur gecompenseerd en hier zou men dat weghalen ... NIET DOEN!!!
camien camien schreef op 14 april 2019 om 09:35:
Laat het bos blijven zoals het is! Een stuk groen met historie en een gebied wat zo noodzakelijk is. Een groene oase voor mens en dier. Geef de projectontwikkelaars geen kans om dit gebied te gebruiken om flink geld te verdienen. Want daar gaat het hun alleen maar om! Zij vertrekken weer en laten de Vlissingers/gebruikers van het park achter met een park dat gewond is. Dit park is zo'n verademing, dit groen, de natuur. Bebouwing is er al genoeg in Vlissingen, groen niet.
Hans Francken Hans Francken schreef op 14 april 2019 om 09:21:
Ik denk niet dat er heel veel mensen ( en al helemaal geen gemeenteraadsleden en hun ambtenaren ) zijn die beseffen hoe uniek dit stukje natuur is en dat dan nog wel binnen de stadsgrenzen !! De diversiteit aan flora en fauna is uniek , voor Zeeland (en wellicht ook daar buiten). Als chauffeur kom ik letterlijk overal in Zeeland ( eerlijk is eerlijk, niet zo vaak in Zeeuws Vlaanderen, maar daar maak ik vaak fietstochten ) en een dergelijk gebied heb ik nog nergens gezien. Ik gebruik mijn pauzes tijdens werktijd altijd om natuurgebieden te bezoeken dus heb er al velen gezien. Dit ondanks de onnodige bemoeienis/werkverschaffing van de gemeente die de belangrijke lage begroeiing in het bosrijke deel goeddeels heeft gemillimeterd . Nog even los van de natuurlijke rijkdom ben ik van mening dat het Nollebos een belangrijke plaats is voor mensen die zich even op een andere plaats dan het strand of de Boulevard willen ontspannen. Op loopafstand van Ter Reede , net als van vele delen van de stad. Het is ook voor de scholen een prima plek om leerlingen kennis te laten maken met de natuur. Verder biedt het een prima alternatief voor hondenbezitters die gedurende het seizoen worden verbannen van de stranden. Dan is er nog het argument van werkgelegenheid. Daarover kan ik kort zijn. Er is in de regio al (zeker gedurende het seizoen) een schreeuwend tekort aan (schoonmaak) krachten. Het lijkt me niet wenselijk om hiervoor nog meer oost Europese arbeids migranten deze kant op te halen, zeker niet als die, zoals nu al vaak gebeurt , via duistere "uitzendbureaus" te werk worden gesteld. Nog even los van het feit dat er nauwelijks sociale woonruimte beschikbaar is voor de lokale bevolking en deze mensen toch ook weer ergens moeten wonen. Als laatste zou je dan nog aan kunnen voeren dat de bouw/aanleg van het park ook werkgelegenheid opleveren...... Dat zou zo zijn ALS er lokale bedrijven zouden worden gebruikt voor deze werkzaamheden , met lokale/regionale krachten in dienst. Dat echter is vrijwel nooit het geval en zeker niet bij een grote speler als de gekende investeerder (wiens naam ik niet kan/wil noemen maar u wel bekent is) , die geen binding heeft met deze regio en slechts eigen economische belangen heeft. Al met al voor mij meer dan redenen genoeg om mij tegen dit onzalige plan te blijven verzetten.
Monique Monique schreef op 14 april 2019 om 09:16:
Geld, geld, geld daar draait het tegenwoordig om in deze wereld😪
Jammer genoeg wordt voorbij gegaan aan het welzijn van mens en dier, persoonlijk kom ik elke dag ff tot rust in het prachtige stukje natuur wat er is en met mij vele anderen.
Wat te denken van de functie van de bomen wat betreft de CO2, ook daar is veel over te doen in de wereld, maar nee hoor dat telt niet voor de gemeente.
Het wordt tijd dat iemand ballen gaat tonen en heel het plan de prullenbak ingooit!!!!
Wie durft???
yvonne Nooy yvonne Nooy schreef op 14 april 2019 om 08:53:
Laat dit stukje natuur in hemelsnaam ongeschonden blijven. Ik wandel hier 4 dagen in de week, en ook met mijn hondje, we worden hier heel gelukkig van. Bomen, vogels, vlinders enz. Als dit aangetast wordt vertrek ik uit Vlissingen!
Juan Juan schreef op 14 april 2019 om 08:29:
Laat het Nollebos zoveel mogelijk in tact. Het is een historisch stukje Vlissingen en bovendien een unieke natuur. Wat kun je er lekker rustig wandelen! Dit moeten we niet verpesten met vakantiewoningen en grootschalige bouw. Laten zoals het nu is!!
Liona Liona schreef op 14 april 2019 om 08:28:
Het Nollebos is altijd een fijne plek om in de natuur tot rust te komen. Het geluid van de vogels en het ritselen van de bladeren van de bomen, heerlijk.
Marianne Marianne schreef op 14 april 2019 om 07:52:
Het is een heerlijk bos m in te wandelen, met of zonder honden. Vakantieparken zijn er in overvloed op Walcheren, laat ons aub dit stukje natuur behouden
Robert Robert schreef op 14 april 2019 om 07:18:
Ik kom iedere dag in dit prachtige bos.
En wat mij betreft kan niets of niemand dit stukje Vlissingen mooier maken.
Dus handen af van het bos!!!
Els Els schreef op 14 april 2019 om 07:15:
Er zijn al meer dan genoeg vakantieparken in Zeeland! We hebben juist een plek als het Nollebos nodig, ongerept, waar je in alle rust kunt genieten van dat uniek stukje Vlissingen
Ton Ton schreef op 14 april 2019 om 06:15:
Auto's geparkeerd op het badstrand, Arion hotel dat zijn afval niet scheid en verlichting dag en nacht laat branden, 5 mei viering met een plastic afvalberg als gevolg en Van Haren, Vlissingen die nog steeds promotie voert met ballonen net zoals Domino pizza. Er valt nog veel te verbeteren in Zeeland. Dus laat dat Nollebos het Nollebos. Een begin.
Dobbenga Dobbenga schreef op 13 april 2019 om 23:38:
Hoe bestaat het, dat het gemeente bestuur hier gewoon mee doorgaat.
Sylvia Sylvia schreef op 13 april 2019 om 22:54:
Wij zijn een regelmatige bezoeker van het Nollebos en als geboren en getogen Vlissingse pleit ik voor behoud van het Nollebos in de huidige toestand!
Leo Leo schreef op 13 april 2019 om 22:23:
Laat het enige stukje bos wat Vlissingen rijk is zoals het is, het is al zo klein en zoek naar uitbreidings mogelijkheden.
De sauna is inmiddels dicht, goed moment om het op te kopen en een bezoekerscentrum van te maken waar de geschiedenis van dit unieke gebied vertelt wordt en als startpunt voor excursies. Of stel een deel ter beschikking aan de scouting, ideale plek voor zo een groep.
Christa Dirriks Christa Dirriks schreef op 13 april 2019 om 21:54:
We hebben al zo weing groen in Vlissingen en in heel Nederland is de tendens om steeds grotere natuurgebieden te kappen. Klagen over teveel CO2 maar wel de filters neerhalen. Laten we een voorbeeld voor Nederland zijn en het Nollebos onaangetast laten
sjoerd sjoerd schreef op 13 april 2019 om 21:43:
Het zou echt eeuwig zonde zijn als er in dit mooie bos gebouwd wordt.
wim de hoop wim de hoop schreef op 13 april 2019 om 21:39:
handen af van het nollebos het is het enigste bos dat we in de gemeente hebben en dat moet zo blijven geen bebouwing of wat dan ook dan verkassen de ondernemers maar zoiets hoort niet in een bos te zijn gelegen.
Hans Quast Hans Quast schreef op 13 april 2019 om 19:54:
Voorkom bebouwing in het Nollebos ; het recente voorbeeld zien we in het dicht en op elkaar gebouwde vakantiepark in Dishoek. Het Drama van Dishoek.
Theo Luwema Theo Luwema schreef op 13 april 2019 om 19:18:
Het Nollebos is van ons Vlissingers!
Dat willen de verschillende partijen in de raad nog niet helemaal snappen.....helaas.
Helemaal niets bebouwen in het nollebos, gewoon het Nollebos behouden zoals het is.
En de bestaande uitbaters kunnen gewoon stoppen (Waren ze toch al van plan) en hun terrein terug geven aan het mooie nollebos.
GEEN projectontwikkelaars in het Nollebos!

Laten we ons "geschenk" koesteren.
Anita Koolwijk Anita Koolwijk schreef op 13 april 2019 om 19:06:
Het Nollebos is voor vele mensen, inwoner van Vlissingen of toerist, een uniek gebied om te ontspannen. De een fietst, de ander traint, sommige wandelen, laten hun hond uit of wat dan ook. Het is tevens de groene long van Vlissingen. Eeuwig zonde om dit aan te tasten. Dit is een prachtig gebied met een verscheidenheid aan vogels en andere dieren. Er zijn al zoveel vakantieparken in Zeeland dat juist Vlissingen er uit kan springen door strand en de groene long.
Vele steden zullen jaloers zijn op dit prachtige concept. Dus afblijven. Zoek andere locatie’s als er expres iets moet komen
Mini Rijsdijk-Gaal Mini Rijsdijk-Gaal schreef op 13 april 2019 om 19:04:
Laat aub het Nollebos met rust....het is er zo mooi en uniek...geniet er van....op welke tijd dan ook. Sneeuw, Regen, Wind, Zon..het maakt niet uit in welk jaargetijde je komt, het is er gewoon prachtig en dat moet zo blijven!
Leon Riekwel Leon Riekwel schreef op 13 april 2019 om 18:56:
Het dossier Nollebos/Westduinpark is een voorbeeld van politiek manipulatie en tegen elke vorm van transparante politiek. Een megalomane visie van een wethouder die het niet verdient bestuurder te zijn van een stad waarvan de bewoners duidelijk aangegeven hebben geen verstening van bos en park. De huidige wethouder Reynierse mag dit dossier overnemen op de belofte van deelname 50+ aan het college. Voorheen zwaar tegenstander van elke bebouwing en uitvoering bestemmingsplan 2011 - nu ingezet om via een farce project van Burgerparticipatie alsnog de plannen van Ecoparks - compensatie voor het afwijzen van de 240 vakantiewoningen-in te vullen met bebouwing op een geforceerd politiek besluit namelijk het zoekgebied. De coalitie - volgzaam al makke lammetjes - blijven het college steunen. Bang voor de claim van Ecoparks. Het ooit eerder ingezette amendement 2006 van schoothondje Van Dalen CU - dat de huidige ondernemers een kans bood om hun onderneming toekomst bestendig te maken is via politieke massage terecht gekomen in waar we nu zitten. Zelfs het zoekgebied van 11.000m2 is een door Ecoparks ingefluisterd idee en ingebracht door CU Coen van Dalen. Welke belangen spelen hier, welk politiek spel wordt hier gespeeld ? Dat is de kernvraag in dit dossier waarin ook de ambtenaren een vreemde inbreng hebben. Kortom de burger, en zijn vertegenwoordigende gemeenteraad, moet zijn verantwoordelijkheid terug nemen. Handen af van bos en park - huidige ondernemers hebben de kans binnen het juridisch kader van het bestemmingsplan 2011 - geen gemarchandeer met cijfers en eigenaren.
Mia van Belle Mia van Belle schreef op 13 april 2019 om 18:03:
Een keer in de week train ik met de hardloop groep in het nollebos. Ook komen wij altijd een grote groep oudere wandelaars tegen. Het is een mooi natuurgebied. Het zou toch wel eeuwig zonde wezen dat dit mooie gebied ten onder gaat. Aan bebouwing van vakantiewoningen
Bet Busink-Kooijman Bet Busink-Kooijman schreef op 13 april 2019 om 17:58:
Het enige groen in de gemeente Vlissingen moet groen blijven, noodzakelijk als verkoelende long voor de stad, als recreatie- sport- en wandelgebied onontbeerlijk.
Een bijzondere zilte vegetatie zoals Zeekraal, Zilte Rus, Melkkruid, Zeebies en Zeeaster leeft in volledige harmonie met zoete vegetatie.
De inundatiekreken zijn historisch erfgoed, waar je zorgvuldig mee dient om te gaan.
De graslanden kunnen ingezaaid worden met bloemenzaad, goed voor insecten die toch al in grote getale het loodje leggen.
Al met al, afblijven van dit gebied.
Ed Landowski Ed Landowski schreef op 13 april 2019 om 17:26:
Gewoon afblijven. Genoeg ruimte op het Scheldeterrein en een gat in de boulevard.
R. Jasperse R. Jasperse schreef op 13 april 2019 om 17:20:
Het Nollebos is ooit aan de bevolking van Vlissingen geschonken, de bevolking mag dan ook beslissen wat er met het
bos gebeurd. Niets, geen uitbreiding van bebouwing, geen verdiepingen tellend hotel!😖
Nancy Nancy schreef op 13 april 2019 om 16:58:
Laat alsjeblieft zoals het is: prachtig en ongerept!!
Heel veel mensen (waaronder ik) willen dit niet kwijt, toerisme genoeg in Vlissingen en andere plekken genoeg dus laat dit met rust.
Els Gelok Els Gelok schreef op 13 april 2019 om 15:43:
Twee keer per week train ik met een atletiekgroep in het Nollebos. Daarnaast wandel ik er ook vaak. Graag wil ik dat het Nollebos een echt bos blijft en geen park wordt.
Bart Wassink Bart Wassink schreef op 10 april 2019 om 16:19:
Wij komen uit de Randstad. Daar was veel meer natuur: De koninklijke landgoederen de Horsten, Meyendel, Wassenaarse slag, Vlietlanden enz. We gingen naar de provincie voor ruimte en natuur. Maar hier in Vlissingen is nog maar weinig natuur. Naar mijn mening van groot belang dat deze behouden blijft. Ik kom gemiddeld 3 keer per week in het Nollebos.
team Vlissingen.nu team Vlissingen.nu schreef op 10 april 2019 om 16:13:
Hieronder staan oudere berichten.
Miranda Miranda schreef op 16 februari 2017 om 18:51:
Het Nollebos moet blijven zoals het is, er is hier al veel teweinig natuur. Het is belachelijk dit park/bos te bebouwen met recreatiewoningen, laten ze eerst hotel Britannia op de boulevard maar eens herbouwen. De inwoners van Vlissingen hebben toch ook recht op een plek waar zij rustig kunnen wandelen of sporten. In het Nollebos leven vele soorten vogels, watervogels, konijnen en reeën, dit mag toch niet verloren gaan!