Gastenboek

Gastenboek


Teken het gastenboek Nollebos !

Komt u geregeld in het Nollebos ? Heeft u een mening over mogelijke veranderingen. Laat hier svp een bericht achter.

Schrijf een nieuw bericht over het Nollebos

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
106 berichten.
Els Els schreef op 14 april 2019 om 07:15:
Er zijn al meer dan genoeg vakantieparken in Zeeland! We hebben juist een plek als het Nollebos nodig, ongerept, waar je in alle rust kunt genieten van dat uniek stukje Vlissingen
Ton Ton schreef op 14 april 2019 om 06:15:
Auto's geparkeerd op het badstrand, Arion hotel dat zijn afval niet scheid en verlichting dag en nacht laat branden, 5 mei viering met een plastic afvalberg als gevolg en Van Haren, Vlissingen die nog steeds promotie voert met ballonen net zoals Domino pizza. Er valt nog veel te verbeteren in Zeeland. Dus laat dat Nollebos het Nollebos. Een begin.
Dobbenga Dobbenga schreef op 13 april 2019 om 23:38:
Hoe bestaat het, dat het gemeente bestuur hier gewoon mee doorgaat.
Sylvia Sylvia schreef op 13 april 2019 om 22:54:
Wij zijn een regelmatige bezoeker van het Nollebos en als geboren en getogen Vlissingse pleit ik voor behoud van het Nollebos in de huidige toestand!
Leo Leo schreef op 13 april 2019 om 22:23:
Laat het enige stukje bos wat Vlissingen rijk is zoals het is, het is al zo klein en zoek naar uitbreidings mogelijkheden.
De sauna is inmiddels dicht, goed moment om het op te kopen en een bezoekerscentrum van te maken waar de geschiedenis van dit unieke gebied vertelt wordt en als startpunt voor excursies. Of stel een deel ter beschikking aan de scouting, ideale plek voor zo een groep.
Christa Dirriks Christa Dirriks schreef op 13 april 2019 om 21:54:
We hebben al zo weing groen in Vlissingen en in heel Nederland is de tendens om steeds grotere natuurgebieden te kappen. Klagen over teveel CO2 maar wel de filters neerhalen. Laten we een voorbeeld voor Nederland zijn en het Nollebos onaangetast laten
sjoerd sjoerd schreef op 13 april 2019 om 21:43:
Het zou echt eeuwig zonde zijn als er in dit mooie bos gebouwd wordt.
wim de hoop wim de hoop schreef op 13 april 2019 om 21:39:
handen af van het nollebos het is het enigste bos dat we in de gemeente hebben en dat moet zo blijven geen bebouwing of wat dan ook dan verkassen de ondernemers maar zoiets hoort niet in een bos te zijn gelegen.
Hans Quast Hans Quast schreef op 13 april 2019 om 19:54:
Voorkom bebouwing in het Nollebos ; het recente voorbeeld zien we in het dicht en op elkaar gebouwde vakantiepark in Dishoek. Het Drama van Dishoek.
Theo Luwema Theo Luwema schreef op 13 april 2019 om 19:18:
Het Nollebos is van ons Vlissingers!
Dat willen de verschillende partijen in de raad nog niet helemaal snappen.....helaas.
Helemaal niets bebouwen in het nollebos, gewoon het Nollebos behouden zoals het is.
En de bestaande uitbaters kunnen gewoon stoppen (Waren ze toch al van plan) en hun terrein terug geven aan het mooie nollebos.
GEEN projectontwikkelaars in het Nollebos!

Laten we ons "geschenk" koesteren.
Anita Koolwijk Anita Koolwijk schreef op 13 april 2019 om 19:06:
Het Nollebos is voor vele mensen, inwoner van Vlissingen of toerist, een uniek gebied om te ontspannen. De een fietst, de ander traint, sommige wandelen, laten hun hond uit of wat dan ook. Het is tevens de groene long van Vlissingen. Eeuwig zonde om dit aan te tasten. Dit is een prachtig gebied met een verscheidenheid aan vogels en andere dieren. Er zijn al zoveel vakantieparken in Zeeland dat juist Vlissingen er uit kan springen door strand en de groene long.
Vele steden zullen jaloers zijn op dit prachtige concept. Dus afblijven. Zoek andere locatie’s als er expres iets moet komen
Mini Rijsdijk-Gaal Mini Rijsdijk-Gaal schreef op 13 april 2019 om 19:04:
Laat aub het Nollebos met rust....het is er zo mooi en uniek...geniet er van....op welke tijd dan ook. Sneeuw, Regen, Wind, Zon..het maakt niet uit in welk jaargetijde je komt, het is er gewoon prachtig en dat moet zo blijven!
Leon Riekwel Leon Riekwel schreef op 13 april 2019 om 18:56:
Het dossier Nollebos/Westduinpark is een voorbeeld van politiek manipulatie en tegen elke vorm van transparante politiek. Een megalomane visie van een wethouder die het niet verdient bestuurder te zijn van een stad waarvan de bewoners duidelijk aangegeven hebben geen verstening van bos en park. De huidige wethouder Reynierse mag dit dossier overnemen op de belofte van deelname 50+ aan het college. Voorheen zwaar tegenstander van elke bebouwing en uitvoering bestemmingsplan 2011 - nu ingezet om via een farce project van Burgerparticipatie alsnog de plannen van Ecoparks - compensatie voor het afwijzen van de 240 vakantiewoningen-in te vullen met bebouwing op een geforceerd politiek besluit namelijk het zoekgebied. De coalitie - volgzaam al makke lammetjes - blijven het college steunen. Bang voor de claim van Ecoparks. Het ooit eerder ingezette amendement 2006 van schoothondje Van Dalen CU - dat de huidige ondernemers een kans bood om hun onderneming toekomst bestendig te maken is via politieke massage terecht gekomen in waar we nu zitten. Zelfs het zoekgebied van 11.000m2 is een door Ecoparks ingefluisterd idee en ingebracht door CU Coen van Dalen. Welke belangen spelen hier, welk politiek spel wordt hier gespeeld ? Dat is de kernvraag in dit dossier waarin ook de ambtenaren een vreemde inbreng hebben. Kortom de burger, en zijn vertegenwoordigende gemeenteraad, moet zijn verantwoordelijkheid terug nemen. Handen af van bos en park - huidige ondernemers hebben de kans binnen het juridisch kader van het bestemmingsplan 2011 - geen gemarchandeer met cijfers en eigenaren.
Mia van Belle Mia van Belle schreef op 13 april 2019 om 18:03:
Een keer in de week train ik met de hardloop groep in het nollebos. Ook komen wij altijd een grote groep oudere wandelaars tegen. Het is een mooi natuurgebied. Het zou toch wel eeuwig zonde wezen dat dit mooie gebied ten onder gaat. Aan bebouwing van vakantiewoningen
Bet Busink-Kooijman Bet Busink-Kooijman schreef op 13 april 2019 om 17:58:
Het enige groen in de gemeente Vlissingen moet groen blijven, noodzakelijk als verkoelende long voor de stad, als recreatie- sport- en wandelgebied onontbeerlijk.
Een bijzondere zilte vegetatie zoals Zeekraal, Zilte Rus, Melkkruid, Zeebies en Zeeaster leeft in volledige harmonie met zoete vegetatie.
De inundatiekreken zijn historisch erfgoed, waar je zorgvuldig mee dient om te gaan.
De graslanden kunnen ingezaaid worden met bloemenzaad, goed voor insecten die toch al in grote getale het loodje leggen.
Al met al, afblijven van dit gebied.
Ed Landowski Ed Landowski schreef op 13 april 2019 om 17:26:
Gewoon afblijven. Genoeg ruimte op het Scheldeterrein en een gat in de boulevard.
R. Jasperse R. Jasperse schreef op 13 april 2019 om 17:20:
Het Nollebos is ooit aan de bevolking van Vlissingen geschonken, de bevolking mag dan ook beslissen wat er met het
bos gebeurd. Niets, geen uitbreiding van bebouwing, geen verdiepingen tellend hotel!😖
Nancy Nancy schreef op 13 april 2019 om 16:58:
Laat alsjeblieft zoals het is: prachtig en ongerept!!
Heel veel mensen (waaronder ik) willen dit niet kwijt, toerisme genoeg in Vlissingen en andere plekken genoeg dus laat dit met rust.
Els Gelok Els Gelok schreef op 13 april 2019 om 15:43:
Twee keer per week train ik met een atletiekgroep in het Nollebos. Daarnaast wandel ik er ook vaak. Graag wil ik dat het Nollebos een echt bos blijft en geen park wordt.
Bart Wassink Bart Wassink schreef op 10 april 2019 om 16:19:
Wij komen uit de Randstad. Daar was veel meer natuur: De koninklijke landgoederen de Horsten, Meyendel, Wassenaarse slag, Vlietlanden enz. We gingen naar de provincie voor ruimte en natuur. Maar hier in Vlissingen is nog maar weinig natuur. Naar mijn mening van groot belang dat deze behouden blijft. Ik kom gemiddeld 3 keer per week in het Nollebos.
team Vlissingen.nu team Vlissingen.nu schreef op 10 april 2019 om 16:13:
Hieronder staan oudere berichten.
Miranda Miranda schreef op 16 februari 2017 om 18:51:
Het Nollebos moet blijven zoals het is, er is hier al veel teweinig natuur. Het is belachelijk dit park/bos te bebouwen met recreatiewoningen, laten ze eerst hotel Britannia op de boulevard maar eens herbouwen. De inwoners van Vlissingen hebben toch ook recht op een plek waar zij rustig kunnen wandelen of sporten. In het Nollebos leven vele soorten vogels, watervogels, konijnen en reeën, dit mag toch niet verloren gaan!
J.P. Martijn en E. Martijn-Oudesluys J.P. Martijn en E. Martijn-Oudesluys schreef op 15 februari 2017 om 16:45:
Een van de weinige plekken waar men in een rolstoel nog van de natuur kan genieten, neem dat van de betrokkenen niet af.
Wat een ijspret als er al een keer betrouwbaar ijs is: neem dat niet van ons af.
Ga eens kijken in Dishoek: daar komen we dus niet meer! Zoiets willen we hier toch niet.
Hans van den Broek Hans van den Broek schreef op 14 februari 2017 om 17:42:
De wethouder is tot het inzicht gekomen dat zijn plannen niet haalbaar zijn en is plotseling tegenstander van een vakantiepark. Echter, wel mag de sauna omgevormd worden tot een hotel + vakantiehuisjes wat in totaal 4,5 hectare in beslag gaat nemen. Dat komt neer op ongeveer een zevende van het totale Nollebos + Westduinpark. En zeker de ook nog mooiste plekjes?

http://www.pzc.nl/walcheren/zmf-plan-nollebos-in-strijd-met-kustvisie~a5d12962/

Blijkbaar moet Ecoparks gecompenseerd worden voor het niet doorgaan van de plannen en wil de wethouder nog steeds een monument voor zichzelf tot stand brengen. Wat drijft deze mensen toch? Blijf toch met je hebzuchtige graaivingers af van het bezit van de gemeenschap!
Britt Britt schreef op 29 januari 2017 om 19:01:
Er staan ondertussen al heel wat hotels leeg in Vlissingen, bouw die om tot vakantieappartementen. Dan is iedereen tevreden. Er blijft een stuk natuur behouden, en de leegstand wordt aangepakt. Of denk ik nu te simpel?
koorstra@zeelandnet.nl koorstra@zeelandnet.nl schreef op 27 januari 2017 om 11:53:
Nollebos moeten we behouden voor flora fauna recreatie etc.
Onbegrijpelijk deze plannen. Bij Dishoek zijn een aantal jaren geleden bomen op akkergrond gepland, het is een een jong bos met wandel-fietspaden.

Hier wil men een belangrijk natuurgebied overhoop halen en oude bomen omzagen!!! Bewoners van Vlissingen en omgeving hoeven niet in de auto te stappen om dit gebied te bezoeken!
Els en Henk koorstra
Hans van den Broek Hans van den Broek schreef op 12 januari 2017 om 09:15:
Een projectontwikkelaar meldt zich bij de gemeente: "Wij willen van het Nollebos een vakantiepark maken". Ja leuk, zegt de gemeente, ga je gang maar en neem het Westduinpark er gelijk ook maar bij.
Welke idioten geven een publiek park weg aan een projectontwikkelaar?

Mountainbikers willen heel hard door het Nollebos kunnen fietsen. Ja leuk zegt de gemeente, zeg maar welke paden jullie willen hebben.

Wandelpaden worden mountainbike paden door er paaltjes neer te zetten. En dan verwacht men dat de mountainbikers zich daar aan zullen houden. Verschillende delen van het bos worden verbonden door maar één pad. Wel dat worden dus voortaan mountainbike paden. Als er een fiets aankomt: Houdt uw hond vast, pak uw kinderen, spring in de berm en laat hem passeren.
Welke idioot laat fietsers die niets om natuur geven maar alleen maar heel hard door het bos willen fietsen bezit nemen van een wandelbos?

Wandelaars met kinderen, hondeneigenaren, natuurliefhebbers, willen rustig door het bos en het park kunnen wandelen. Kom kom, zegt de gemeente, jullie moeten niet zo egoïstisch zijn. Er moet geld verdiend worden en natuur waar je niets aan verdiend daar heb je niets aan.
Vergeten jullie niet je hondenbelasting te betalen? Daar betalen wij het bos onderhoud van.

En de gemeenteraad? Ja hoor wethouder, ga uw gang maar. Als u zegt dat het goed is dan zijn wij het er wel mee eens. En medevlissingers? "Ach maak je niet druk, je kunt er toch niets aan doen." Geboren burgemeesters in oorlogstijd. Donner had gelijk, als de meerderheid de sharia wil dan voeren we de sharia in.
Jan Kollaart Jan Kollaart schreef op 19 december 2016 om 15:03:
Het Nollebos moet blijven zoals het nu is, geeft plezier aan veel inwoners van Vlissingen en aan vogels. Ik zat eens koffie te drinken bij de kanovijver en zag daar op een tak zo maar een ijsvogel zitten, geweldig. Dit moet blijven, het is publieke ruimte waar iedereen kan komen en dat mag niet omgezet worden in particulier terrein, de publieke ruimte is van iedereen.
Sinterklaas en alle Zwarte Pieten Sinterklaas en alle Zwarte Pieten schreef op 5 december 2016 om 11:27:
Sinterklaas is erg verstoord.
over wat hij onlangs heeft gehoord.
Er bestaat een plan om het Nollebos te slopen,
om daar vakantiehuisjes te kunnen verkopen.
Maar volgens Zwarte Piet
wil de hele Vlissingse bevolking dit niet.
Want straks zit Vlissingen ook nog zonder natuur,
voor alle mensen is dat toch wel heel erg zuur.
Sint zelf luistert altijd naar de wensen
van kinderen en ook van volwassen mensen.
Een goed bestuurder hoort dit ook te doen,
en hier wringt zich nu de schoen.
Zonder eerst te luisteren naar bevolking en gemeenteraad,
is er nu al door een bouwbedrijf een plan gemaakt.
Deze aanpak heeft Sint zeer geraakt.
Volgens Sint is sprake van onbehoorlijk bestuur,
dit is ongewenst en mogelijk ook nog eens erg duur.
Bij de bevolking en de toeristen is er veel onrust ontstaan,
dit mag zo niet verder gaan.
Het onzinnige plan moet razendsnel van de baan.
Laat het plan nu heel snel los,
want anders zijn mens en dier de klos.
John van der Heijden John van der Heijden schreef op 19 november 2016 om 20:59:
Het NOLLEBOS, een uniek stuk natuur bij de stad en het strand, dus afblijven. De gemeente mag er niet aankomen omdat het NOLLEBOS een stuk natuur compensatie is voor de natuur die verloren ging bij het project "Zwakke Schakels" het verbreden van de duinen. De gemeente had toen geen geld om te compenseren aan de Bachlaan.
Dus simpel gesteld "Ze mogen niet aan het NOLLEBOS komen" punt uit. Wat velen al gesteld hebben eerst Brittania bouwen en dan de open plekken op het voormalige Schelde terrein volbouwen. De gemeente kan als ze met alle geweld huisjes willen, naar de overkant bij de Kanovijver kijken, aan de van Woelderenlaan, daar ligt nog een flink stuk bouwland.
D Stevense D Stevense schreef op 16 november 2016 om 14:09:
Geen bebouwing het stukje natuur laten zoals het nu is .
Het zou vreselijk zijn als men daar weer zomerwoningen bouwt zoals aan de kaapduinseweg in dishoek.
Ik vind het daar een aanfluiting van de bovenste plank .
Behoud het Nollebos geen bebouwing geen verstoring
Willem Kruit Willem Kruit schreef op 14 november 2016 om 22:17:
Wat ik nog niet heb gelezen en zeker moet meetellen; is de natuurhistorische waarde. Er is al teveel historie weggevaagd in Vlissingen. Veeg deze plannen van tafel! Bouw dat hotel maar dichter bij het centrum. Eerst Brittania opbouwen vóórdat er een ander hotel mag komen! We gaan toch niet het enige echte wandelpark van Vlissingen aantasten!
Theo Willemstein Theo Willemstein schreef op 13 november 2016 om 23:08:
Doodzonde als het Nollebos en het Westduinpark word(t)en aangetast door de bouw en plaatsing van recreatie woningen op beide terreinen!
De natuurwaarden zijn onvervangbaar en de beleving hiervan moet levendig en onbelemmerd ervaren kunnen blijven voor allereerst de inwoners van Vlissingen en natuurlijk ook voor al haar bezoekers!
Loek Kwakkelaar Loek Kwakkelaar schreef op 10 november 2016 om 22:48:
Natuurlijk is tourisme belangrijk voor Vlissingen.Maar er moeten toch meer mogelijkheden zijn.Projectontwikkelaars proberen altijd alles eruit te halen wat ze kunnen.Het einde is dan nog niet in zicht.Kijk naar Dishoeck.Beetje te.We hebben een prachtig bos,waar Vlissingers veel van genieten.Laten we het zo houden.
C.Besuijen C.Besuijen schreef op 8 november 2016 om 14:02:
Ruimte, gevoel van vrijheid en natuur voor ontspanning. Een bos waar je zelfs regelmatig reeen kunt spotten.
Gaan we dit verkwanselen?
Bedenk dat met die huisjes en Hotel je dit allemaal laat verdwijnen.
Geloof niets van de verhalen dat dit bungalow park maar enkele procenten in beslag zal nemen.
Bekijk alleen de oppervlakte van het Nollebos dus zonder de waterpartijen.
Tweehonderd bungalows en een hotel toegangswegen parkeerplaatsen diverse plaatsen om afval te kunnen loodsen, verlichting langst de toegangswegen denk aan centerparkachtige toestanden.
Welk weldenkend mens kan hier voor wezen?
Marinella van Es Marinella van Es schreef op 5 november 2016 om 17:35:
Blijf van het weinige groen dat we hebben in Vlissingen af . Ik zou zeggen verbouw hotel Brittania want dat is pas echt een aanfluiting voor Vlissingen zoals het er nu bij staat en die huisjes dat hoeft helemaal niet voor ons. Veel mensen en dieren genieten van dit mooie stukje natuur.
C. vd Horst C. vd Horst schreef op 4 november 2016 om 09:01:
Niet te geloven!!! Begaan met Vlissingen? Gemeenteraad hier wordt Vlissingen niet beter van. Handen af van het Nollebos. Hoe is het toch mogelijk dat er zo vaak foute beslissingen worden genomen, tegen de wil van de Vlissingers. Vlissingen is al genoeg verkracht in het verleden, hoog tijd dat dit stopt. Hoog tijd dat er naar bewoners wordt geluisterd. Of spelen hier andere belangen? Worden sommige individuen hier misschien ook n beetje beter van? Je zou het haast gaan denken.
Staatsbosbeheer wilt meer bos in Nederland. Vlissingen sloopt bos.
Berend-Jan van Hoeckel Berend-Jan van Hoeckel schreef op 3 november 2016 om 13:05:
Ik woon nu 3 weken in Vlissingen na bijna 2 jaar Grijpskerke. Het "gedoe" rond het Nollebos volg ik al jaren via allerlei media. Wat mij de afgelopen jaren steekt, dat het gemeentebestuur Vlissingen al lang beslist heeft dat het Nollebos volgeplempt wordt met vakantiehuisjes, hotelkamers en wat vertier. Dat dit ten koste gaat van "rust" en "natuur" zal hun een biet wezen. Maar......het (politieke) spelletje moet gewoon gespeeld worden en dus geeft het gemeentebestuur af en toe de illusie dat men luistert naar hun inwoners. Af en toe "meehuilen" en nét doen of het verdwijnen van "rust" en "groen" hen ten harte gaat. Leuk gespeeld natuurlijk maar het gemeentebestuur gaan gewoon door met hun plannen en eerdere toezeggingen. Dus.....volplempen die hap, bomen rooien, wég met die natuur, wég met de rust en gewoon een ordinair vakantieverblijf maken. Laat u niet om de tuin leiden en geloof in uw tegenstem. Hoe luider hoe beter.
wim harwig wim harwig schreef op 3 november 2016 om 01:04:
Stel dat je een mooi bos wil aanleggen dicht bij de stad, boulevard en strand, zodat de Vlissingers maar ook toeristen een mooie afwisselende wandeling kunnen maken ; maar je moet daarvoor eerst een paar honderd huisjes onteigenen en weghalen ....
Dat zou tientallen miljoenen euro's gaan kosten!
Welnu, dat kunnen we besparen door die huisjes niet te bouwen ...
Marja Efde Marja Efde schreef op 2 november 2016 om 22:42:
Het Nollebos is van ons en van de dieren!!!! Het enige stukje groene long hier in de buurt om te ontstressen en te relaxen. Afblijven dus!!!!!
Marja Efde.van Berkel Marja Efde.van Berkel schreef op 2 november 2016 om 22:36:
Afblijven van ons enig stukje groene long!!Heel belangrijk gebied voor onze broodnodige rust!!!!!!
A.van IJssel A.van IJssel schreef op 2 november 2016 om 22:28:
Ook al heeft Vlissingen veel geld nodig , het Nollegebied is een gif t aan de burgers en daar moet ons bestuur respectvol mee omgaan! Dat betekent : niet volbouwen , zelfs niet een paar huisjes en een minder hoog hotel!
P.L.Brounts P.L.Brounts schreef op 2 november 2016 om 20:22:
Het Nollebos is een uniek stuk natuur vlakbij de stad.Door velen bezocht voor bijvoorbeeld; recreatie,sporten,hond uitlaten,kijken naar flora en fauna.Dit platleggen voor een kamp is een criminele daad en schadelijk voor rustzoekenden,ook toeristen.Afblijven dus!!!
Chris Chris schreef op 2 november 2016 om 14:52:
Wat maakt Vlissingen uniek?
De combinatie van ruimte, strand en natuur.
Dit is uniek in dit druk bevolkte landje.
Laten wij ons blijven onderscheiden en al dat moois behouden.
Dit brengt dit op de lange termijn meer op dan weer van die huisjes met toegangswegen die ons prachtige bos vernielen.
Ik hoop vurig dat onze kinderen en kleinkinderen ook nog mogen genieten van een stukje natuur.
Jan Dingemanse Jan Dingemanse schreef op 2 november 2016 om 14:41:
Waarom dit bos voor een paar centen verkwanselen, ik ben "T E G E N" !!.
Wat eenmaal gebouwd is gaat nooit meer weg.
Jan Dingemanse Jan Dingemanse schreef op 2 november 2016 om 14:34:
Waarom voor een paar centen het bos verpesten
Ik ben "T E G E N"!!.
M vd Berg M vd Berg schreef op 2 november 2016 om 10:45:
Zelfs de NATUUR in het Nollebos is er OOK voor de toeristen die het beton van hun steden ontvluchten om hier het groen te zien waar we hier (en niet alleen in Vlissingen) zo trots op zijn!!!!
B.J.Knegt B.J.Knegt schreef op 2 november 2016 om 10:10:
Kijk wat er bij Duinlust is verziekt,dit wil je toch niet!
T Boersma T Boersma schreef op 2 november 2016 om 09:25:
Het Nollebos moet blijven zoals het is,en mag niet verkwanseld worden aan project ontwikkelaars met dollartekens in hun ogen.
Het is van de Vlissingers,en dat moet vooral zo blijven.
W W schreef op 2 november 2016 om 09:18:
het Nollebos moet het Nollebos blijven tot het
einde der dagen.
Gemeente hand af van het Nollebos, ga maar
ergens anders geld zoeken