Gastenboek

Gastenboek


Teken het gastenboek Nollebos !

Komt u geregeld in het Nollebos ? Heeft u een mening over mogelijke veranderingen. Laat hier svp een bericht achter.

Schrijf een nieuw bericht over het Nollebos

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
106 berichten.
Monique Monique schreef op 29 april 2019 om 19:55:
Het Nollebos/park hóórt bij Vlissingen. Zoals het is. Zonder hotels of andere bebouwing.
Laat het groen GROEN.
Toeristen komen naar hier, juist omdát het nog groen is. Omdát nog niet alles is vol gebouwd.
Dat is nu juist onze charme!
Maak dit niet kapot.
Karen Karen schreef op 19 april 2019 om 13:30:
Behoud het Nollebos! Voor de mensen, de insecten, de vogels, het klimaat. Bouwen gaat snel, je bent het zo voor altijd kwijt. Wees zuinig op dit prachtige, unieke gebied.
astrid koster astrid koster schreef op 18 april 2019 om 12:26:
De natuurwaarde van het Nollebos is groot en aantasting van het gebied is voor mij niet gewenst .
Recreatie is er voldoende en ik ben niet voor huisjes in het NOLLEBOS.
Danny Danny schreef op 16 april 2019 om 22:03:
Bestaande bedrijven moeten geholpen worden, maar met gezond verstand en respect voor de natuur. Moderniseren is hard nodig, maar zonder hoogbouw en vakantiehuisjes. Dagrecreatie op de huidige locaties moet de inzet zijn met misschien wat outdoor sport en spel activiteiten om in te spelen op de gezonde mens die wat meer wil dan wandelen.
Ton Verschelling Ton Verschelling schreef op 16 april 2019 om 15:17:
Nollebos: geen uitbreiding van de bedrijven!
Het openbare gedeelte van het park mag niet kleiner worden!
Peter Kruizinga Peter Kruizinga schreef op 16 april 2019 om 10:35:
Een prachtig gebied, zo dicht bij de stad. En het enige groen van enige omvang in Vlissingen. Van onschatbare waarde: groen draagt bij aan gezondheid. Door meer beleving te creëren kan het voor meer Vlissingers aantrekkelijk worden. Vooral voor kinderen zouden er speelmogelijkheden kunnen komen op de open plekken. Verder houden zoals het is.
Corinne Tashakoor Corinne Tashakoor schreef op 15 april 2019 om 20:09:
Het Nollebos dient te blijven zoals het is. Er is meer dan voldoende ruimte om te recreëren en te verblijven in en rondom Vlissingen. Waar deze waanzin vandaan komt is mij een raadsel of toch niet... De politiek dient niet de overhand te krijgen over natuurschoon.
Els Els schreef op 15 april 2019 om 19:10:
Het Nollebos is een uniek natuurgebied van en voor de Vlissingers, dat niet bedorven moet worden door investeerders die er geld aan willen verdienen. Er is genoeg gebouwd voor recreanten!
Peter Peter schreef op 15 april 2019 om 18:29:
Geen bebouwing in het nollebos, dat kan op andere ruimten ook. Er zijn ook bewoners en toeristen die niet van het strand houden en hun rust zoeken in het bos. meer beplanting, bankjes e.d ipv minder
Toos Toos schreef op 15 april 2019 om 17:13:
Meerdere keren per week kom ik mrt hond in het Nollebos. Dat moet onbebouwd blijven! En er moet meer aandacht komen voor de bezoeker: hardloper,wandelaar,hondenmensen,gezinnen,bikers.
Dus een speelplaats voor kinderen. Meer picknick tafels. Route bikers uitbreiden.Bankjes vernieuwen. Betere prullenbakken.Paden onderhouden.
Het MOET een park blijven!
Gr Toos
Marian Marian schreef op 15 april 2019 om 14:51:
Afblijven van ons Nollebos en zeer zeker geen bebouwing. Denk eens aan de natuur. Maak een plek waar mensen en dier kunnen genieten van wandel, zit en speel gebied
Heleen Heleen schreef op 15 april 2019 om 14:28:
De ontbossing in NL is een groot probleem, verhoudingsgewijs meer dan in het Amazonegebied. We hebben AL het groen hard nodig, volwassen bomen halen CO2 uit de lucht. Toerisme hebben we al genoeg.
Niek Niek schreef op 15 april 2019 om 11:14:
Bewijs als gemeente aub nou eens dat financieel gewin niet de enige drijfveer is. In deze tijd kan het toch eigenlijk niet meer dat we natuur vernietigen om er financieel beter van te worden: nog los van ontspanning en recreatie.
Margriet Margriet schreef op 14 april 2019 om 22:40:
Laten we nu alsjeblieft eens ophouden met alle restjes natuur die er nog zijn vol te bouwen met huizen, recreatie-mogelijkheden. We hebben al genoeg ruimte ingepikt.
Dus laat alsjeblieft dit bos een bos blijven!
Theo Theo schreef op 14 april 2019 om 20:14:
Kleine 3 jaar geleden kon men dit lezen, "Vlissingen heeft een nieuw bos. De natuurcompensatie Nolle-Westduin is opgeleverd, een aanwinst voor Vlissingen"
Dit gebied ligt enkele honderden meters van het Nollebos, wil men daarin nu een vakantiedorp planten?
Sorry ik kan het niet meer volgen.
Rob de Groot Rob de Groot schreef op 14 april 2019 om 19:58:
Mijn jeugd daar doorgebracht, trouwfoto's gemaakt en woon nu weer op 300 mtr. er vandaan. Vlissingen? jullie hebben al zoveel verpest in deze stad. Luister eens naar de bewoners.
Anita van Beest Anita van Beest schreef op 14 april 2019 om 19:35:
Afblijven van ons Nollebos
Duine Duine schreef op 14 april 2019 om 19:14:
Wij willen graag het nollenbos behouden. We komen er graag met de kinderen wandelen en spelen. Juist fijn een stuk natuur zo dichtbij.
Ronald Ronald schreef op 14 april 2019 om 19:12:
Zoals meerdere mensen zeggen, laat het bos zoals het is. Zorg voor een stad wat leeft, waar mensen leuke herinneringen aan hebben. Want Vlissingen kan een unieke stad zijn. Ook zoiets, de slogan van de stad moest perse veranderen maar vroeger was het wel een stad "zo bruisend als de branding" en dat is verleden tijd. B&W denk goed na geld is niet het belangrijkste toch? Mensen naar je stad krijgen kan ook op een andere manier.
Hens Hens schreef op 14 april 2019 om 16:55:
Geen bebouwing in het Nollebos. Laten we onze natuur koesteren en behouden!
Els Smit Roeters Els Smit Roeters schreef op 14 april 2019 om 16:35:
Laat het Nollebos zoals het is, er is al zoveel weg in Vlissingen
En zeker geen huisjes hier
M van D M van D schreef op 14 april 2019 om 15:45:
LAAT HET NOLLEBOS BESTAAN BLIJF ER MET JE HANDEN AF ! IN VREDESNAAM !
Japio Japio schreef op 14 april 2019 om 15:20:
Het Nollebos ongeschonden laten en geen nieuwe bebouwing toelaten. Laat de natuur ook dicht bij Vlissingen blijven en niets afbreken.
Harm Jonker Harm Jonker schreef op 14 april 2019 om 14:45:
Het is te gek voor woorden om het Nollebos op te offeren voor vakantie-huisjes waar bepaalde investeerders hun zakken mee kunnen vullen. Wij komen daar al jaren om te wandelen, hardlopen en andere sportieve bezigheden zo hou dat bos svp in de originele staat.
Piet Verhulst Piet Verhulst schreef op 14 april 2019 om 14:30:
Als er 1 boom omgehakt wordt, staat heel de gemeente op zijn kop.
Dus laat het bos het bos. Zeker niets omkappen,
Helen Helen schreef op 14 april 2019 om 13:41:
Ik kom elke dag met een dame in een rolstoel in het Nollebos. Deze dame heeft verder niet veel uitjes meer in haar leven maar ze geniet enorm van de schoonheid van het Nollebos. Mijn kinderen komen er ook enkele malen in de week om hun gym oefeningen te doen.
Lisa van der Weide Lisa van der Weide schreef op 14 april 2019 om 12:42:
De natuur is de grote rijkdom van Vlissingen. Koester die! Breidt niet de (lelijke, op veel plaatsen volledig verpeste) stad uit richting natuur, maar breidt de natuur uit richting stad! Dit geldt voor het Nollebos maar ook voor het Badstrand etc. En bedenk steeds: wat maakt Vlissingen leefbaar en waar komen de toeristen op af? Dat is NIET op de stad, maar op de natuur! Dus geen bebouwing in het Nollebos.
Jos Jos schreef op 14 april 2019 om 12:31:
Ik woon (helaas) niet meer in Vlissingen maar kom er nog wel heel vaak. Nu ik er niet meer woon, besef ik nog meer hoe uniek het Nollebos is, gelegen onder aan de duinen. Vooral in de zomer met alle drukte op de Boulevard, op het strand en de in de stad, is het Nollebos een oase van rust en stilte. Laat dat zo blijven. Er zijn zo veel plekken in Vlissingen die meer geschikt zijn voor hotels en andere toeristische voorzieningen. Deze plekken kunnen het juist goed gebruiken dat er iets moois neer gezet wordt (denk aan voormalig Brittania, het Scheldeterrein etc). Met bebouwing in het Nollebos ga je iets onherstelbaar kapot maken. Doe het niet.
Loek Kwakkelaar Loek Kwakkelaar schreef op 14 april 2019 om 12:29:
Het enige stukje bos wat we hebben.Nee blijft NEE!!!
Leo en Anneke Leo en Anneke schreef op 14 april 2019 om 12:28:
Laat de 2 ondernemers kleinschalig toekomstbestendig uitbreiden of vernieuwen, maar laat het Nollebos voor de bewoners van Vlissingen bestaan.
Hans Bostelaar Hans Bostelaar schreef op 14 april 2019 om 12:14:
Als Middelburger kom geregeld 1 keer in de week naar dit mooie natuur en recreatiepark toe om mij te ontspannen samen met andere mensen die hetzelfde ervaren, ik hoop dat ze hier vanaf blijven zodat alle mensen er van kunnen genieten in deze soms moeilijke tijden.
Catherine Catherine schreef op 14 april 2019 om 11:51:
De enige groene long van Vlissingen, die kun je toch niet wegnemen om daar beton voor in de plaats te zetten. Kom op Gemeente Vlissingen, wanneet gaan jullie eens nadenken ?
M.Meijboom M.Meijboom schreef op 14 april 2019 om 10:48:
Laat het nollebos alsjeblieft onaangetast laat het zijn zoals het is. Ik kom daar al zeker 60 jaar . Nu zeker met de klimaatverandering geen bos kappen voor huisjes.
Monne & Theo Monne & Theo schreef op 14 april 2019 om 10:45:
Vrienden uit Brabant zeggen als zij hier int Nollebos zijn, "wat is het hier gezellig leuk om te vertoeven, wij hebben best grote bospartijen maar hier is het toch meer variatie o.a. open en dichte stukken dus veel leuker om te wandelen ook met de viervoetige huisgenootjes "
Loes Loes schreef op 14 april 2019 om 10:43:
Laat het bos het bos zijn iets wat je weghaalt komt nooit meer terug!Zou willen plijten voor juist meer bos bij het Nollebos te betrekken.
Lies Lies schreef op 14 april 2019 om 10:34:
Je maken heel Vlissingen kapot ,maar handjes af van ons Nollebos.
Daan Daan schreef op 14 april 2019 om 10:29:
Handen af van het nollebos
Fred sluijs Fred sluijs schreef op 14 april 2019 om 10:26:
Nollebos laten zoals het is .
Bouw eerst het Schelde terrein en de binnenstad maar eens netjes op.
Ben benieuwd wat er zou gebeuren als de gemeente Amsterdam het Amsterdamse bos vol zou willen bouwen
Gaat niet gebeuren , dus waarom in vlissingen dan wel het nollebos volbouwen ?
Ook niet dus
Gerard Gerard schreef op 14 april 2019 om 10:18:
Laat het Nollebos onaangetast! Het moet het college nu zo langzamerhand wel duidelijk zijn hoe de Vlissingse bevolking er over denkt.
Tom Snijders Tom Snijders schreef op 14 april 2019 om 10:10:
Ik ben een jaar of 8 geleden naar Vlissingen terug verhuisd omdat ik een leuk huis tegenkwam, op loopafstand van het Nollebos, waar ik graag wandel en de stress los kan laten. Wat blijft er van over als de gemeente haar plannen door zet?... Dan moet ik, met de auto, een ander stukje natuur op gaan zoeken.... Als kins speelde ik al heel graag in het Nollebo, en ik vind het er nog steeds heerlijk. Het is een grote meerwaarde voor vlissingen, daarom moet het blijven! Ik ben zelf van mening dat de huizen in paauwenburg minder waard gaan worden als het volgebouwd gaat worden.. Worden die mensen gecompenseerd? Dan zal er van de winst weinig over blijven...
Jean-Jacques Leys Jean-Jacques Leys schreef op 14 april 2019 om 09:47:
Handen af van het Nollebos...
Annelies Annelies schreef op 14 april 2019 om 09:36:
Handen af van het Nollebos aub. Een stukje verder is natuur gecompenseerd en hier zou men dat weghalen ... NIET DOEN!!!
camien camien schreef op 14 april 2019 om 09:35:
Laat het bos blijven zoals het is! Een stuk groen met historie en een gebied wat zo noodzakelijk is. Een groene oase voor mens en dier. Geef de projectontwikkelaars geen kans om dit gebied te gebruiken om flink geld te verdienen. Want daar gaat het hun alleen maar om! Zij vertrekken weer en laten de Vlissingers/gebruikers van het park achter met een park dat gewond is. Dit park is zo'n verademing, dit groen, de natuur. Bebouwing is er al genoeg in Vlissingen, groen niet.
Hans Francken Hans Francken schreef op 14 april 2019 om 09:21:
Ik denk niet dat er heel veel mensen ( en al helemaal geen gemeenteraadsleden en hun ambtenaren ) zijn die beseffen hoe uniek dit stukje natuur is en dat dan nog wel binnen de stadsgrenzen !! De diversiteit aan flora en fauna is uniek , voor Zeeland (en wellicht ook daar buiten). Als chauffeur kom ik letterlijk overal in Zeeland ( eerlijk is eerlijk, niet zo vaak in Zeeuws Vlaanderen, maar daar maak ik vaak fietstochten ) en een dergelijk gebied heb ik nog nergens gezien. Ik gebruik mijn pauzes tijdens werktijd altijd om natuurgebieden te bezoeken dus heb er al velen gezien. Dit ondanks de onnodige bemoeienis/werkverschaffing van de gemeente die de belangrijke lage begroeiing in het bosrijke deel goeddeels heeft gemillimeterd . Nog even los van de natuurlijke rijkdom ben ik van mening dat het Nollebos een belangrijke plaats is voor mensen die zich even op een andere plaats dan het strand of de Boulevard willen ontspannen. Op loopafstand van Ter Reede , net als van vele delen van de stad. Het is ook voor de scholen een prima plek om leerlingen kennis te laten maken met de natuur. Verder biedt het een prima alternatief voor hondenbezitters die gedurende het seizoen worden verbannen van de stranden. Dan is er nog het argument van werkgelegenheid. Daarover kan ik kort zijn. Er is in de regio al (zeker gedurende het seizoen) een schreeuwend tekort aan (schoonmaak) krachten. Het lijkt me niet wenselijk om hiervoor nog meer oost Europese arbeids migranten deze kant op te halen, zeker niet als die, zoals nu al vaak gebeurt , via duistere "uitzendbureaus" te werk worden gesteld. Nog even los van het feit dat er nauwelijks sociale woonruimte beschikbaar is voor de lokale bevolking en deze mensen toch ook weer ergens moeten wonen. Als laatste zou je dan nog aan kunnen voeren dat de bouw/aanleg van het park ook werkgelegenheid opleveren...... Dat zou zo zijn ALS er lokale bedrijven zouden worden gebruikt voor deze werkzaamheden , met lokale/regionale krachten in dienst. Dat echter is vrijwel nooit het geval en zeker niet bij een grote speler als de gekende investeerder (wiens naam ik niet kan/wil noemen maar u wel bekent is) , die geen binding heeft met deze regio en slechts eigen economische belangen heeft. Al met al voor mij meer dan redenen genoeg om mij tegen dit onzalige plan te blijven verzetten.
Monique Monique schreef op 14 april 2019 om 09:16:
Geld, geld, geld daar draait het tegenwoordig om in deze wereld😪
Jammer genoeg wordt voorbij gegaan aan het welzijn van mens en dier, persoonlijk kom ik elke dag ff tot rust in het prachtige stukje natuur wat er is en met mij vele anderen.
Wat te denken van de functie van de bomen wat betreft de CO2, ook daar is veel over te doen in de wereld, maar nee hoor dat telt niet voor de gemeente.
Het wordt tijd dat iemand ballen gaat tonen en heel het plan de prullenbak ingooit!!!!
Wie durft???
yvonne Nooy yvonne Nooy schreef op 14 april 2019 om 08:53:
Laat dit stukje natuur in hemelsnaam ongeschonden blijven. Ik wandel hier 4 dagen in de week, en ook met mijn hondje, we worden hier heel gelukkig van. Bomen, vogels, vlinders enz. Als dit aangetast wordt vertrek ik uit Vlissingen!
Juan Juan schreef op 14 april 2019 om 08:29:
Laat het Nollebos zoveel mogelijk in tact. Het is een historisch stukje Vlissingen en bovendien een unieke natuur. Wat kun je er lekker rustig wandelen! Dit moeten we niet verpesten met vakantiewoningen en grootschalige bouw. Laten zoals het nu is!!
Liona Liona schreef op 14 april 2019 om 08:28:
Het Nollebos is altijd een fijne plek om in de natuur tot rust te komen. Het geluid van de vogels en het ritselen van de bladeren van de bomen, heerlijk.
Marianne Marianne schreef op 14 april 2019 om 07:52:
Het is een heerlijk bos m in te wandelen, met of zonder honden. Vakantieparken zijn er in overvloed op Walcheren, laat ons aub dit stukje natuur behouden
Robert Robert schreef op 14 april 2019 om 07:18:
Ik kom iedere dag in dit prachtige bos.
En wat mij betreft kan niets of niemand dit stukje Vlissingen mooier maken.
Dus handen af van het bos!!!