Nollebos: uw mening

Nollebos: uw mening

 

Nollebos en de mening van de mensen

Op deze website  kunt u uw mening geven over alles wat met het Nollebos te maken heeft.

Onderaan alleen uw naam invullen is voldoende !

Duurt een aantal seconden voor bericht is geplaatst, na verzenden.

roodborstje


39 gedachten over “Nollebos: uw mening

 1. Veel mensen vragen aan ons hoe het dan in België zit ? Daar zijn de boulevards toch ook volgebouwd ? Ja, dat klopt, maar achter de boulevards zijn mooie natuurgebieden. Vooral in de zomermaanden nemen wij deel aan veel natuurexcursies in de omgeving van Knokke- Heist. (Zie o.a. de websites van Natuurexploratie en Natuurpunt afdeling Knokke). Deze excursies kunnen rekenen op een grote belangstelling van toeristen. De gidsen van die excursies zijn deskundig. Ook in Blankenberge zijn veel excursies. In het uiterste zuiden van de kust, de Panne, bezochten we ook een groot natuurgebied vlak achter de boulevard. Vlissingen mag blij zijn met de natuur die er nog is. Al is dit gebied hier wel heel klein. Afzender: team het-nollebos.nl

 2. Wethouder de Jonge voelt zich gekwetst door een afbeelding waarin wordt gesuggereerd dat hij een marionet van een projectontwikkelaar is. Hij verdedigt zich in een brief waarin hij het voorstelt geconfronteerd te zijn met de plannen en nu probeert om een goede oplossing tot stand te brengen. Hij speelt de emotionele kaart door te spreken over twee hardwerkende families die “elke dag hun stinkende best moeten doen om de kost te verdienen”.

  Echter moet hij toegeven dat in werkelijkheid Eco Parks de drijvende kracht is achter de vakantieparkplannen. De twee ondernemingen zijn namelijk beide failliete boedels, die gedurende de afgelopen tien jaar niets hebben gedaan met de geboden mogelijkheid uit te breiden. Ze zijn daar helemaal niet toe in staat en niemand zit er op te wachten. Het gaat hen gewoon om de zak geld van Eco Parks.
  De plannen zijn Eco Parks plannen en de ondernemers zijn alleen maar het breekijzer om Vlissingen de plannen door de strot te duwen. Met hulp van de Jonge.

  Wethouder de Jonge is gekwetst omdat hij als marionet van de projectontwikkelaar neergezet wordt, maar wat hij steeds doet is proberen zo veel mogelijk Eco Parks te faciliteren.
  Hij heeft continu gecommuniceerd welwillend tegenover de plannen te staan, en wie kwam er met het idee voor een hotel? Het hele Nollebos + Westduinpark voor Eco Parks bleek niet haalbaar, wel dan proberen we er zo veel uit te slepen als maar mogelijk is. Een aarzelende gemeenteraad wordt gewezen op mogelijke schadeclaims en in zijn brief wegen de belangen van twee ondernemers blijkbaar zwaarder dan die van 45.000 Vlissingers.

  Het gaat in deze heel simpel om hebzuchtige lieden die als roofdieren stad en land afschuimen op zoek naar mogelijkheden hun kapitaal te vergroten. Het enige dat de Jonge met goed fatsoen had kunnen doen, vanwege zijn mandaat van de Vlissingers, is duidelijk maken dat het park en het bos publiek bezit van de Vlissingers zijn, en dat iedereen daar verder van af blijft! Dat hij dat niet doet toont aan dat hij een dubbele agenda heeft en dat de spotprent op realiteit is gebaseerd.

  Volgend jaar eindigt het mandaat van de Jonge. Is Vlissingen dan ook zijn park en bos kwijt?

 3. Het Nollebos moet blijven zoals het is, er is hier al veel teweinig natuur. Het is belachelijk dit park/bos te bebouwen met recreatiewoningen, laten ze eerst hotel Britannia op de boulevard maar eens herbouwen. De inwoners van Vlissingen hebben toch ook recht op een plek waar zij rustig kunnen wandelen of sporten. In het Nollebos leven vele soorten vogels, watervogels, konijnen en reeën, dit mag toch niet verloren gaan!

 4. Een van de weinige plekken waar men in een rolstoel nog van de natuur kan genieten, neem dat van de betrokkenen niet af.
  Wat een ijspret als er al een keer betrouwbaar ijs is: neem dat niet van ons af.
  Ga eens kijken in Dishoek: daar komen we dus niet meer! Zoiets willen we hier toch niet.

 5. De wethouder is tot het inzicht gekomen dat zijn plannen niet haalbaar zijn en is plotseling tegenstander van een vakantiepark. Echter, wel mag de sauna omgevormd worden tot een hotel + vakantiehuisjes wat in totaal 4,5 hectare in beslag gaat nemen. Dat komt neer op ongeveer een zevende van het totale Nollebos + Westduinpark. En zeker de ook nog mooiste plekjes?

  http://www.pzc.nl/walcheren/zmf-plan-nollebos-in-strijd-met-kustvisie~a5d12962/

  Blijkbaar moet Ecoparks gecompenseerd worden voor het niet doorgaan van de plannen en wil de wethouder nog steeds een monument voor zichzelf tot stand brengen. Wat drijft deze mensen toch? Blijf toch met je hebzuchtige graaivingers af van het bezit van de gemeenschap!

 6. Er staan ondertussen al heel wat hotels leeg in Vlissingen, bouw die om tot vakantieappartementen. Dan is iedereen tevreden. Er blijft een stuk natuur behouden, en de leegstand wordt aangepakt. Of denk ik nu te simpel?

 7. Nollebos moeten we behouden voor flora fauna recreatie etc.
  Onbegrijpelijk deze plannen. Bij Dishoek zijn een aantal jaren geleden bomen op akkergrond gepland, het is een een jong bos met wandel-fietspaden.

  Hier wil men een belangrijk natuurgebied overhoop halen en oude bomen omzagen!!! Bewoners van Vlissingen en omgeving hoeven niet in de auto te stappen om dit gebied te bezoeken!
  Els en Henk koorstra

 8. Een projectontwikkelaar meldt zich bij de gemeente: “Wij willen van het Nollebos een vakantiepark maken”. Ja leuk, zegt de gemeente, ga je gang maar en neem het Westduinpark er gelijk ook maar bij.
  Welke idioten geven een publiek park weg aan een projectontwikkelaar?

  Mountainbikers willen heel hard door het Nollebos kunnen fietsen. Ja leuk zegt de gemeente, zeg maar welke paden jullie willen hebben.

  Wandelpaden worden mountainbike paden door er paaltjes neer te zetten. En dan verwacht men dat de mountainbikers zich daar aan zullen houden. Verschillende delen van het bos worden verbonden door maar één pad. Wel dat worden dus voortaan mountainbike paden. Als er een fiets aankomt: Houdt uw hond vast, pak uw kinderen, spring in de berm en laat hem passeren.
  Welke idioot laat fietsers die niets om natuur geven maar alleen maar heel hard door het bos willen fietsen bezit nemen van een wandelbos?

  Wandelaars met kinderen, hondeneigenaren, natuurliefhebbers, willen rustig door het bos en het park kunnen wandelen. Kom kom, zegt de gemeente, jullie moeten niet zo egoïstisch zijn. Er moet geld verdiend worden en natuur waar je niets aan verdiend daar heb je niets aan.
  Vergeten jullie niet je hondenbelasting te betalen? Daar betalen wij het bos onderhoud van.

  En de gemeenteraad? Ja hoor wethouder, ga uw gang maar. Als u zegt dat het goed is dan zijn wij het er wel mee eens. En medevlissingers? “Ach maak je niet druk, je kunt er toch niets aan doen.” Geboren burgemeesters in oorlogstijd. Donner had gelijk, als de meerderheid de sharia wil dan voeren we de sharia in.

 9. Het Nollebos moet blijven zoals het nu is, geeft plezier aan veel inwoners van Vlissingen en aan vogels. Ik zat eens koffie te drinken bij de kanovijver en zag daar op een tak zo maar een ijsvogel zitten, geweldig. Dit moet blijven, het is publieke ruimte waar iedereen kan komen en dat mag niet omgezet worden in particulier terrein, de publieke ruimte is van iedereen.

 10. Sinterklaas is erg verstoord

  over wat hij onlangs heeft gehoord.

  Er bestaat een plan om het Nollebos te slopen,

  om daar vakantiehuisjes te kunnen verkopen.
  Maar volgens Zwarte Piet
  wil de hele Vlissingse bevolking dit niet.
  Want straks zit Vlissingen ook nog zonder natuur,
  voor alle mensen is dat toch wel heel erg zuur.
  Sint zelf luistert altijd naar de wensen
  van kinderen en ook van volwassen mensen.
  Een goed bestuurder hoort dit ook te doen,
  en hier wringt zich nu de schoen.
  Zonder eerst te luisteren naar bevolking en gemeenteraad,
  is er nu al door een bouwbedrijf een plan gemaakt.
  Deze aanpak heeft Sint zeer geraakt.
  Volgens Sint is sprake van onbehoorlijk bestuur,
  dit is ongewenst en mogelijk ook nog eens erg duur.
  Bij de bevolking en de toeristen is er veel onrust ontstaan,
  dit mag zo niet verder gaan.
  Het onzinnige plan moet razendsnel van de baan.
  Laat het plan nu heel snel los,
  want anders zijn mens en dier de klos.

 11. Het NOLLEBOS, een uniek stuk natuur bij de stad en het strand, dus afblijven. De gemeente mag er niet aankomen omdat het NOLLEBOS een stuk natuur compensatie is voor de natuur die verloren ging bij het project “Zwakke Schakels” het verbreden van de duinen. De gemeente had toen geen geld om te compenseren aan de Bachlaan.
  Dus simpel gesteld “Ze mogen niet aan het NOLLEBOS komen” punt uit. Wat velen al gesteld hebben eerst Brittania bouwen en dan de open plekken op het voormalige Schelde terrein volbouwen. De gemeente kan als ze met alle geweld huisjes willen, naar de overkant bij de Kanovijver kijken, aan de van Woelderenlaan, daar ligt nog een flink stuk bouwland.

 12. Geen bebouwing het stukje natuur laten zoals het nu is .
  Het zou vreselijk zijn als men daar weer zomerwoningen bouwt zoals aan de kaapduinseweg in dishoek.
  Ik vind het daar een aanfluiting van de bovenste plank .
  Behoud het Nollebos geen bebouwing geen verstoring

 13. Wat ik nog niet heb gelezen en zeker moet meetellen; is de natuurhistorische waarde. Er is al teveel historie weggevaagd in Vlissingen. Veeg deze plannen van tafel! Bouw dat hotel maar dichter bij het centrum. Eerst Brittania opbouwen vóórdat er een ander hotel mag komen! We gaan toch niet het enige echte wandelpark van Vlissingen aantasten!

 14. Doodzonde als het Nollebos en het Westduinpark word(t)en aangetast door de bouw en plaatsing van recreatie woningen op beide terreinen!
  De natuurwaarden zijn onvervangbaar en de beleving hiervan moet levendig en onbelemmerd ervaren kunnen blijven voor allereerst de inwoners van Vlissingen en natuurlijk ook voor al haar bezoekers!

 15. Natuurlijk is tourisme belangrijk voor Vlissingen.Maar er moeten toch meer mogelijkheden zijn.Projectontwikkelaars proberen altijd alles eruit te halen wat ze kunnen.Het einde is dan nog niet in zicht.Kijk naar Dishoeck.Beetje te.We hebben een prachtig bos,waar Vlissingers veel van genieten.Laten we het zo houden.

 16. Ruimte, gevoel van vrijheid en natuur voor ontspanning. Een bos waar je zelfs regelmatig reeen kunt spotten.
  Gaan we dit verkwanselen?
  Bedenk dat met die huisjes en Hotel je dit allemaal laat verdwijnen.
  Geloof niets van de verhalen dat dit bungalow park maar enkele procenten in beslag zal nemen.
  Bekijk alleen de oppervlakte van het Nollebos dus zonder de waterpartijen.
  Tweehonderd bungalows en een hotel toegangswegen parkeerplaatsen diverse plaatsen om afval te kunnen loodsen, verlichting langst de toegangswegen denk aan centerparkachtige toestanden.
  Welk weldenkend mens kan hier voor wezen?

 17. Blijf van het weinige groen dat we hebben in Vlissingen af . Ik zou zeggen verbouw hotel Brittania want dat is pas echt een aanfluiting voor Vlissingen zoals het er nu bij staat en die huisjes dat hoeft helemaal niet voor ons. Veel mensen en dieren genieten van dit mooie stukje natuur.

 18. Niet te geloven!!! Begaan met Vlissingen? Gemeenteraad hier wordt Vlissingen niet beter van. Handen af van het Nollebos. Hoe is het toch mogelijk dat er zo vaak foute beslissingen worden genomen, tegen de wil van de Vlissingers. Vlissingen is al genoeg verkracht in het verleden, hoog tijd dat dit stopt. Hoog tijd dat er naar bewoners wordt geluisterd. Of spelen hier andere belangen? Worden sommige individuen hier misschien ook n beetje beter van? Je zou het haast gaan denken.
  Staatsbosbeheer wilt meer bos in Nederland. Vlissingen sloopt bos.

 19. Ik woon nu 3 weken in Vlissingen na bijna 2 jaar Grijpskerke. Het “gedoe” rond het Nollebos volg ik al jaren via allerlei media. Wat mij de afgelopen jaren steekt, dat het gemeentebestuur Vlissingen al lang beslist heeft dat het Nollebos volgeplempt wordt met vakantiehuisjes, hotelkamers en wat vertier. Dat dit ten koste gaat van “rust” en “natuur” zal hun een biet wezen. Maar……het (politieke) spelletje moet gewoon gespeeld worden en dus geeft het gemeentebestuur af en toe de illusie dat men luistert naar hun inwoners. Af en toe “meehuilen” en nét doen of het verdwijnen van “rust” en “groen” hen ten harte gaat. Leuk gespeeld natuurlijk maar het gemeentebestuur gaan gewoon door met hun plannen en eerdere toezeggingen. Dus…..volplempen die hap, bomen rooien, wég met die natuur, wég met de rust en gewoon een ordinair vakantieverblijf maken. Laat u niet om de tuin leiden en geloof in uw tegenstem. Hoe luider hoe beter.

 20. Stel dat je een mooi bos wil aanleggen dicht bij de stad, boulevard en strand, zodat de Vlissingers maar ook toeristen een mooie afwisselende wandeling kunnen maken ; maar je moet daarvoor eerst een paar honderd huisjes onteigenen en weghalen ….
  Dat zou tientallen miljoenen euro’s gaan kosten!
  Welnu, dat kunnen we besparen door die huisjes niet te bouwen …

 21. Het Nollebos is van ons en van de dieren!!!! Het enige stukje groene long hier in de buurt om te ontstressen en te relaxen. Afblijven dus!!!!!

 22. Afblijven van ons enig stukje groene long!!Heel belangrijk gebied voor onze broodnodige rust!!!!!!

 23. Ook al heeft Vlissingen veel geld nodig , het Nollegebied is een gif t aan de burgers en daar moet ons bestuur respectvol mee omgaan! Dat betekent : niet volbouwen , zelfs niet een paar huisjes en een minder hoog hotel!

 24. Het Nollebos is een uniek stuk natuur vlakbij de stad.Door velen bezocht voor bijvoorbeeld; recreatie,sporten,hond uitlaten,kijken naar flora en fauna.Dit platleggen voor een kamp is een criminele daad en schadelijk voor rustzoekenden,ook toeristen.Afblijven dus!!!

 25. Wat maakt Vlissingen uniek?
  De combinatie van ruimte, strand en natuur.
  Dit is uniek in dit druk bevolkte landje.
  Laten wij ons blijven onderscheiden en al dat moois behouden.
  Dit brengt dit op de lange termijn meer op dan weer van die huisjes met toegangswegen die ons prachtige bos vernielen.
  Ik hoop vurig dat onze kinderen en kleinkinderen ook nog mogen genieten van een stukje natuur.

 26. Waarom dit bos voor een paar centen verkwanselen, ik ben “T E G E N” !!.
  Wat eenmaal gebouwd is gaat nooit meer weg.

 27. Zelfs de NATUUR in het Nollebos is er OOK voor de toeristen die het beton van hun steden ontvluchten om hier het groen te zien waar we hier (en niet alleen in Vlissingen) zo trots op zijn!!!!

 28. Het Nollebos moet blijven zoals het is,en mag niet verkwanseld worden aan project ontwikkelaars met dollartekens in hun ogen.
  Het is van de Vlissingers,en dat moet vooral zo blijven.

 29. het Nollebos moet het Nollebos blijven tot het
  einde der dagen.
  Gemeente hand af van het Nollebos, ga maar
  ergens anders geld zoeken

 30. Stop met die plannen, het Nollenbos moet bos blijven. Als de gemeente zo nodig wil bouwen laat ze eerst het schelde terrein en de kenniswerf eens afmaken. Maar laat het Nollenbos zoals het is. Luister naar de burgers!

 31. Waarom zouden ondernemers een parel zoals het Nollebos moeten slopen, er zijn veel meer andere mogelijkheden om geld binnen te halen zonder het bos te slopen, denk bijvoorbeeld aan dat enorme weiland vlak naast het Nollebos (Bachlaan) wat ze ook zouden kunnen gebruiken. Ik zeg, handen af van het Nollebos!

 32. Wie gaat eens na onder welke voorwaarden er door het toenmalige ministerie vanCRM 50% subsidie is verleend (uit mijn hoofd: een dikke 2 miljoen gulden) voor de aanleg van het Westduin-Nollebosgebied. Dat zal toch niet geweest zijn om na de ontwikkeling van natuurwaarden deze weer teniet te doen door er verblijfsrecreatie te realiseren. Wie? Kan cruciaal zijn om deze onzalige ontwikkeling tegen te gaan!

 33. Elke week train ik minstens 1 a 2 keer in `t prachtige Nollebos al 15 jaar lang. Wat `n natuur en stilte.

 34. Nollebos moet blijven zoals het is! Respect voor de Natuur. Dus ook geen oorlogmuseum of het Nollebos helemaal voorzien van informatiebordjes, zoals enkele ex-actieleden van het Behoud Nollebos/ Nollepark in gedachten hebben/hadden.
  Een site als deze is een betere toevoeging en aanvulling voor het Nollebos.

 35. Waarom moet zo’n mooi stukje Vlissingen verkwanseld worden aan het tourisme.
  Het Nollebos is en blijft van de Vlissingers!!!!!

 36. Geachte wethouder de Jonge, ( Open Brief)

  Bedankt voor uw brief als reactie op mijn persiflage van de vraagstelling projectontwikkelaar of volksvertegenwoordiger ?
  Artistiek gezien misschien geen hoogtepunt maar helder in het weergeven van de politieke sfeer rond dit Nollebos/Westduinpark dossier.
  De burger begrijpt het signaal.
  Vooruitlopend daarop even twee misverstanden uit de wereld helpen.
  Ik ben als kunstenaar partijonafhankelijk.
  Volledig vrijdenker, niet politiek gebonden, maar met een socialistische inborst.
  Dus de verbinding die u maakt met de PvdA gaat hier volledig mank.
  Ten tweede; Mijn keuze voor een versterking van de economie van Vlissingen hoeft u niet in twijfel te trekken. Zo gun ik elke ondernemer een optimale exploitatie.
  Ben zelf dagelijks betrokken bij een goed sociaal – maatschappelijk klimaat in deze stad vanuit de creatieve invalshoek.
  In Haarlem geboren, rondgezworven door Nederland, voel ik mij vanaf 1980 volledig verbonden met deze stad.
  Gezien de connecties die u maakt denk ik dat u mij niet kent.
  Vanaf 1980 tot 2012 heb ik, via Buro Beeldende Kunst het gemeentelijk kunstbeleid vorm gegeven. Tot tweemaal toe in de top drie van kunststeden in Nederland. Met een programma mede vanuit een perspectief om kunst en economie met elkaar te verbinden, zowel voor het vestigingsklimaat als het beleven van de stad.
  De Watertoren Souburg ontwikkeld en de WillemIII.
  Ondernemers kennen mij in de deze stad als betrokken op veel terreinen.
  Gedetailleerd vind u de informatie in het boek 10.220 dagen beeldende kunst, representatiegeschenk van de gemeente Vlissingen.
  Wat stoort mij in de behandeling van het dossier Nollebos- Westduinpark ?
  Vanaf de eerste vragen aan het college of er een plan is voor het Nollebos werd dit stelselmatig ontkend, terwijl overduidelijk al vergaande besprekingen gaande waren.
  Een goed recht volgens de gemeentewet, stelt u, om ondernemers te beschermen.
  U refereert voortdurend aan een amendement van 11 jaar geleden, economische kwetsbaarheid van de zittende ondernemers, een raad die maar niet tot actie komt op dit dossier.
  De indruk ontstaat, en niet alleen bij mij, dat genoemde ondernemers helemaal geen partij meer zijn in dit dossier en slechts het ‘ voertuig’ vormen om het plan van de projectontwikkelaar en het college door te zetten. De details zal ik u besparen.
  De eerste grootschalige visie van Ecoparks is gepresenteerd in de gemeenteraad. Na herhaaldelijk vragen vanuit de POV, geeft de ontwikkelaar toe dat de gemeente het plan voor een hotel heeft ingebracht.
  Is het college dan niet medeontwikkelaar, of zie ik dat niet goed ? Legt ze zich al bij voorbaat vast in afspraken zonder terugkoppeling vooraf naar de raad ?
  Mag ik het vreemd vinden dat een gezamenlijk stedelijk belang, het realiseren van een grandhotel op de boulevard niet van de grond komt ?
  Mag ik het vreemd vinden dat het afwijzen van de eerste visie (grootschalig) van Ecoparks gevolgd wordt door een raadsvoorstel waarin ‘zoekgebieden’ aangegeven worden die qua omvang absoluut niets te maken hebben met de ambitie en financiële mogelijkheden van de ‘ zittende ondernemers’ maar met projectontwikkelaars formaten.
  Heeft het college niet in beeld hoeveel inwoners geen boodschap hebben aan dergelijk grootschalige ingrepen ? Ik hoor u daar niet over.
  Heeft u zich gerealiseerd dat er in dit gebied zo’n 708 verschillende diersoorten en planten al wetenschappelijk vastgelegd zijn? Dat er een eco-systeem is dat optimaal functioneert? Dat bebouwing met zijn infrastructuur dit volledig gaat verstoren?
  Dat dit een gebied is met een geschiedenis vanuit WO II die in onze nabuurlanden een waardering zou krijgen als Memorial Place?
  Dat door het behouden van de openbaarheid en het ontwikkelen van dagtoerisme rond deze geschiedenis van WO II Vlissingen een unieke plek kan innemen, eveneens met economische betekenis voor ondernemers?
  Spelen al deze gedachten niet door uw hoofd ? Gaat het dan alleen maar om snel geld verdienen, met meer van dezelfde platte toeristische industrie, met weinig inbreng van creativiteit over hoe het anders kan ?
  Is het dan mogelijk om met een mandaat van vier jaar van de kiezers 70 jaar historie in natuur en cultuur te verkopen zonder na te denken over de generaties die na ons komen ?
  Gaat u geschiedenis maken met het verkopen van algemeen bezit aan de rijken om hun geld veilig te stellen nu het tijdsbeeld hun daartoe uitnodigt?
  Vlissingen heeft legio mogelijkheden buiten het bos en park om te investeren en toerisme te ontwikkelen.
  Het zijn deze constateringen en vragen die bij heel veel mensen spelen, ze schaden het vertrouwen in de politiek. Het ontwikkelt een kwaadheid die zich straks keert tegen het politieke klimaat in de stad, een afrekening op alle fronten.
  Zijn wij daar echt mee geholpen ?
  In mijn optiek bent u een belangrijke speler in dit veld van onzekerheden, gunt u zich niet de tijd om de provinciale kustvisie af te wachten. Kortom, wat drijft u in uw haast buiten de beweringen in uw open brief ?
  Mijn bijdrage als kunstenaar met een pamflet en verdere acties zijn slechts speldenprikken in dat politieke slagveld.
  Met vriendelijke groet Leon Riekwell Beeldend vormgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *